hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el 18 de desembre el Projecte bàsic i d’execució de rehabilitació de la nau alta del Vapor de Santa Perpètua. El document està redactat per l’arquitecte Xavier Guitart i preveu un import d’execució de 2.370.609,74 euros.

El projecte inclou el conjunt d’actuacions necessàries per garantir la conservació, preservació, protecció, rehabilitació i reutilització de la nau per implantar nous usos. “La finalitat és garantir la conservació, en termes físics, de la nau alta del Vapor, com a testimoni històric i de memòria col·lectiva, alhora que posar-la de nou en ús al servei de la població de Santa Perpètua, destinant-la a ús cultural i d’equipament públic”, ha assenyalat la directora de Territori, Sostenibilitat i Comunicació, Teresa Mira.

L’edifici de la nau alta del Vapor data de l’any 1872 i consta de planta baixa i primera amb un total de 1.641,02 metres quadrats. L’equipament acollirà el futur museu municipal i una sala polivalent a la planta baixa amb capacitat per a 450 persones. El projecte aprovat també inclou l’espai del jardí, que també formarà part del Museu i contindrà part del programa museològic.

El projecte està en període d’exposició pública durant trenta dies. En cas que no es presentés cap al·legació, l’Ajuntament ha explicat que les obres es podrien licitar al mes de febrer.

A més de la nau alta, el conjunt del Vapor Aranyó està format per la xemeneia i altres dos edificis: la nau baixa i la nau petita. Pel que fa a la xemeneia, es va restaurar l’any 2015, com a símbol urbà i com a element de paisatge catalogat en les Directrius de Paisatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per la seva part, la nau baixa es va rehabilitar i des de l’any 2005 acull el Centre Cívic El Vapor, mentre que estan a punt de finalitzar les obres de la nau petita, que conté la màquina de vapor.

En el marc del Projecte Turístic i Industrial, els espais museïtzats aniran més enllà del Vapor i s’ampliaran amb la museïtzació de l’Església de Santiga i de la Granja Soldevila, on properament s’adequaran el Celler, la Formatgeria, l’antesala de la Formatgeria, la Capella i el jardí, que també formaran part del Museu. La rehabilitació d’aquests espais, els més emblemàtics de l’edifici de la Granja Soldevila des del punt de vista del patrimoni cultural arquitectònic, també ha rebut una subvenció de 200.000 euros de la Diputació de Barcelona. També s’utilitzarà i senyalitzarà altres espais pedagògics, edificis històrics, jaciments arqueològics i fàbriques industrials actives i desaparegudes, distribuïdes per tot el territori del municipi.

El Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020 i en el seu conjunt suposarà una inversió total de 3.233.971,12 euros, dels quals el FEDER aporta 1.361.560,64 euros, la Diputació altres 600.000, mentre que la resta es sufraga amb recursos municipals. Aquest ajut de la Unió Europea té l’objectiu de promoure la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural i enfortir la cohesió socioeconòmica dins de la UE.


Foto: L'Ajuntament ha aprovat el projecte de rehabilitació de la nau alta del Vapor / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Grup GSIS, que gestiona Barcanova, participa en el projecte Terrats Verds
08 Mai 2019 13:49 - RedaccióEl Grup GSIS, que gestiona Barcanova, participa en el projecte Terrats Verds

El Grup Serveis Iniciativa Social (GSIS), que a Santa Perpètua gestiona l'Escola Barcanova, treballarà [ ... ]

El Desè Ral·li d'autobusos clàssics circularà aquest diumenge per Santa Perpètua
07 Jun 2019 10:46 - RedaccióEl Desè Ral·li d'autobusos clàssics circularà aquest diumenge per Santa Perpètua

Una cinquantena d’autobusos clàssics circularan per Santa Perpètua amb motiu de la desena edició [ ... ]

Aquest dissabte se celebra la Festa de la Primavera de l'Escola La Florida
10 Mai 2019 10:24 - RedaccióAquest dissabte se celebra la Festa de la Primavera de l'Escola La Florida

La Comissió Festa de la Primavera Fi de curs de 6è de Primària de l’Escola La Florida organitza [ ... ]