hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Un 81,2% de la ciutadania del municipi està satisfeta de viure a Santa Perpètua, segons revelen els resultats de l’enquesta de valoració de la gestió i dels serveis municipals encarregada per l’Ajuntament de Santa Perpètua a l’empresa GESOP.

Un total de 400 persones van participar en aquesta consulta telefònica que es va realitzar del 5 al 7 de no­vembre. Els problemes relacionats amb el transport públic són els que més preocupen a la ciutadania que valora especialment del municipi els seus parcs i espais verds, la qualitat de vida i la seguretat. Les persones enquestades aproven amb una nota mitjana de 6,2 l’actuació de l’Ajuntament i valoren amb un 7,8 l’atenció rebuda a les diferents dependències municipals. La futura estació de Rodalies de la línia R8 i el programa d’impuls del vehicle elèctric són els projectes més coneguts i valorats. L’Informatiu es reafirma com a mitjà de comunicació de referència.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, s’ha mostrat satisfeta amb els resultats i ha felicitat i agraït la feina de l’Equip de Govern i de tota la plantilla de la Corporació que “ofereixen un tracte excel·lent a la ciutadania i mostren una gran professionalitat dia rere dia”. L’alcaldessa ha explicat que “hem de continuar millorant i per això l’enquesta també ens dona pistes de per on hem de continuar treballant i reforçant els serveis que oferim”. “Estudiarem en profunditat totes les dades i prenem nota per tal d’adaptar els serveis i les polítiques a les mancances i necessitats detectades”, ha afegit.

L’enquesta indica la satisfacció ciutadana i detalla que un 81,2% dels enquestats se sent satisfet de viure al municipi, un 61,4% considera que la ciutat ha millorat en els darrers dos anys i un 56,6% creu que millora els dos propers. A més, un 93,6% de les persones entrevistades han mencionat algun aspecte positiu del municipi. Com a element més asseny­alat, un 40,4% ha destacat que el millor de viure a Santa Perpètua són els parcs, els espais verds i l’entorn; també un 28,2% coincideix a valorar la qualitat de vida, la tranquil·litat i la seguretat del municipi, mentre que un 15,7% també considera que Santa Perpètua està ben comunicada i valora la proximitat amb Barcelona. Sobre les problemàtiques, el 27% de les persones enquestades destaquen la mobilitat i el transport públic, mentre que un 13,6% indica la seguretat i un 10,9% la brutícia.

La gestió municipal rep un 6,2

La ciutadania valora la gestió municipal amb una nota mitjana de 6,2. En aquest sentit, gairebé el 50% de les persones entrevistades la valora amb un 7 o més, mentre que un 15,1% li posa una nota inferior a l’aprovat. Tots els àmbits de gestió consultats superen el 6,5 sobre 10, destacant les escoles bressol municipals i els actes, fires i festes com els més ben valorats.
Les persones enquestades també valoren amb una nota mitjana de 7,8 l’atenció rebuda a les diferents dependències municipals. En aquest sentit, destaca que prop d’un 40% li dona un excel·lent i només un 5,6% la suspèn.

Pel que fa als projectes més coneguts i valorats, encapçalen la llista la futura estació de Rodalies de la R8 a la Granja Soldevila i el programa municipal d’impuls del vehicle elèctric (65% i 8,1). L’Escola Municipal de les Arts (EMA), la rehabilitació del Vapor i la nova il·luminació led són altres dels projectes destacats.

Pel que fa als mitjans de comunicació, el 88,1% de la ciutadania de Santa Perpètua s’informa d’allò que passa al municipi a través de l’Informatiu. A més, un 15,5% de les persones enquestades també fan referència a les diferents xarxes socials municipals i un 6,9% menciona que també s’informa a través de Ràdio Santa Perpètua.

Escenari electoral similar al sorgit al 2015

Les expectatives electorals a sis mesos dels propers comicis municipals mostren un escenari similar al sorgit de les eleccions de 2015. Els resultats de l’enquesta auguren un nou Consistori per al mandat 2019-2023 amb 9-10 regidors per a ICV-Comuns; 5 per a ERC; 2-3 per a C’s i PSC, respectivament; 1-2 per a la CUP; i 0-1 per a la PCCA.

Tots els líders polítics de les sis formacions amb representació al Consistori obtenen l’aprovat. L’alcaldessa, d’ICV, és la líder local més coneguda, amb un 81,3% de les persones enquestades que li donen una valoració de mitjana de 6,7; seguida pels portaveus d’ERC, Pol Altayó, conegut per un 40,9% dels enquestats que el valoren amb un 7; i del PSC, Antonio Egea, amb un 27,3% que el valoren amb un 6,2. Els menys coneguts són Salvador Alemany, de la CUP, amb el 21,2% i valorat amb un 6,5; Francesc Rodríguez, de la PCCA, amb un 20,2 i una valoració de 5,5; i Joan Albalat de C’s amb un 17,2% i un 5,5. 

Podeu consultar l'enquesta en aquest enllaç  


Foto: Imatge de Santa Perpètua / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Acaba la primera fase de la reforma de la cornisa de l'Escola Bernat de Mogoda
04 Set 2019 17:54 - RedaccióAcaba la primera fase de la reforma de la cornisa de l'Escola Bernat de Mogoda

Les obres de la primera fase de reparació de les cornises de l’Escola Bernat de Mogoda segueixen [ ... ]

La Corporació se suma a la campanya 'Fes un gest per l'ELA'
21 Jun 2019 11:42 - RedaccióLa Corporació se suma a la campanya 'Fes un gest per l'ELA'

Els membres de la Corporació Local s'han sumat per tercer any consecutiu a la campanya Fes un gest [ ... ]

La Florida celebra aquest cap de setmana la seva festa de barri
28 Jun 2019 11:27 - RedaccióLa Florida celebra aquest cap de setmana la seva festa de barri

L’Associació de Veïnes i Veïns Ciutat Jardí La Florida ha programat una festa els dies 28, 29 [ ... ]