hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Regidoria de Salut Pública presenta una nova campanya que promou l’adopció com la millor opció per incorporar un nou animal a casa.

La campanya, sota el lema 'Adoptar, el millor regal', es centra en la necessitat de trobar una nova llar als 29 gossos i 20 gats recollits a Santa Perpètua. Aquests animals de companyia viuen a la protectora de Caldes Animal SL, a l’espera que alguna família els vulgui adoptar. Salut Pública aconsella no comprar animals de criadors, “és un fet que els criadors són autèntiques fàbriques que contribueixen a augmentar la població canina” i recorda que “els gossos nascuts en centres de cria ocupen un lloc que podria salvar a aquells que esperen una oportunitat”.

El departament municipal afirma que els criadors de gossos constitueixen sempre un comerç d’èssers vius i una competència pels gossos abandonats.

Salut Pública assenyala que s’acosta una de les èpoques de l’any més perilloses per a gossos i gats ja que molts seran comprats per ser regalats i un alt percentatge d’ells serà en breu abandonat, “i passaran de ser un regal bonic a un destorb, ja que realment la persona que el rep en moltes ocasions no ha fet la reflexió que cal fer: és una vida, no una joguina”. El departament municipal insisteix en la tinença responsable d’animals i que cal pensar en la disponibilitat de la persona per passejar-lo, portar-lo al veterinari o pressupostar diners extres, entre d’altres aspectes. Afegeix que “els animals són vides, no objectes, mereixen ser tractats amb respecte, si vols un animal adopta’l a les protectores o centres d’acollida d’animals , aquests centres sempre vetllaran més per el futur dels animals, que si els compres i prou”. Un criador/venedor no és responsabilitza de problemes futurs sinó que vetlla pel seu negoci.

Adopcions

Podeu descarregar al web municipal la fitxa amb tota la informació dels gats i gossos que es poden adoptar en la campanya 'Adoptar, el millor regal'. La Regidoria recorda que les protectores aconsellaran sobre el tipus d’animal que pots tenir en funció de les teves característiques i hàbits de vida. “Adoptar un animal no és optar per la forma més econòmica d’adquirir un animal. Les despeses que et demanen estan totalment justificades: un animal de protectora ha de sortir del centre identificat amb el microxip, esterilitzats i amb la seva cartilla veterinària”. Afegeix que “adoptar un animal és implicar-se i ser conscients que l’animal té una història d’abandonament al darrere i que pot ser que no tingui superat tots els traumes del passat. Cal tenir present que si adoptem estem donant una segona oportunitat a un animal”.

Adoptar un animal amb problemes de salut o problemes de socialització és l’opció més solidària de totes. Qualsevol persona que vulgui adoptar ha d’adreçar-se a la Protectora Caldes Animal, SL on trobarà gossos i gats. Durant els darrers 3 o 4 anys els abandonaments que han incrementat força corresponen a gossos considerats potencialment perillosos. Salut Pública informa que n’hi ha que són molt sociables i estan preparats per viure amb una família, altres però caldrà que segueixen algun programa de reeducació canina.

Despesa d’animals abandonats

Un altre aspecte que cal considerar és l’elevat cost que té per tots els perpetuencs i perpetuenques els animals que són abandonats al nostre municipi. Fins al mes de novembre la despesa efectuada enguany és de 60.000 euros en gossos i gats. Els animals abandonats han de tenir una vida digna en aquestes protectores, on se’ls ofereix menjar, aixopluc i atenció veterinària, esbarjo, etc.

La Regidoria també destaca que l’Ajuntament dona subvencions econòmiques a l’associació local de benestar animal Moguda Gatuna, que col·labora molt estretament amb la Regidoria de Salut Pública fomentant l’adopció i promovent el benestar animal.


Foto: La Regidoria ha posat en marxa la campanya d'adopció de gossos i gats / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé una trentena de novetats a la Programació Estable del curs 2019-2020
18 Set 2019 10:54 - RedaccióGairebé una trentena de novetats a la Programació Estable del curs 2019-2020

Un total de 161 propostes de diferents temàtiques s’han posat a disposició dels centres educatius [ ... ]

Bimbo dona tres saxòfons a l'EMA per al projecte 'Venta't'
07 Oct 2019 11:18 - RedaccióBimbo dona tres saxòfons a l'EMA per al projecte 'Venta't'

Bimbo ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda pel patrocini [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics inicia la temporada amb gairebé 2.000 inscrits
02 Oct 2019 09:23 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics inicia la temporada amb gairebé 2.000 inscrits

La Xarxa de Centres Cívics Municipal ha iniciat aquest 1 d'octubre la temporada amb 1.954 inscripcions [ ... ]