hola

La campanya Excuses o Separes? de la Regidoria de Medi Ambient i del Consorci de Residus del Vallès Occidental torna aquest dissabte 1 de desembre a Santa Perpètua i, en el marc de la Fira de Nadal, proposa la possibilitat de participar en un escape room que es desenvoluparà a l'interior del Casal d'avis de la plaça de la Vila.

L’activitat està adreçada a un públic familiar i tindrà una durada aproximada d'una hora durant la qual es convidarà a resoldre enigmes ambientals i caldrà superar un seguit de proves per aconseguir sortir aportant solucions per al futur del planeta. Les persones interessades a participar a l'activitat, que es durà a terme entre les 10 i les 18 hores, s’hauran d’apuntar per grups al punt informatiu que instal·larà la Regidoria de Medi Ambient a la plaça de la Vila. En total es faran set sessions, quatre al matí (10, 11, 12 i 13 hores) i tres a la tarda (15h, 16h i 17 h).

En el marc de la Fira de Nadal, també es veure una exposició itinerant sobre els plàstics, una mostra que pretén la reflexió sobre l’impacte dels plàstics al medi ambient. Adreçada a un públic familiar, permetrà veure des del material que dóna origen al plàstic, el petroli, fins descobrir què se’n fa dels plàstics reciclats i com reduir-los, passant pels impactes que causa al medi ambient.

Durant la jornada, el Consorci, en col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, també instal·larà a la plaça de la Vila un punt informatiu on es resoldran tots aquells dubtes relacionats amb el reciclatge que presenti la ciutadania i es podrà aconseguir un cubell per separar la matèria orgànica a casa.

Les persones que s'hi apropin també tindran la possibilitat de fer una visita virtual amb ulleres 360º al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, per viure l’experiència d’on va a parar la brossa quan no es recicla correctament.

Set influencers perpetuencs

Set veïns i veïnes de Santa Perpètua participen activament en la campanya Excuses o separes? a través de la seva imatge, consells, i suport als mitjans de comunicació, reforcen el missatge de la campanya. Excuses o separes? vol ser una acció global i integral de conscienciació ciutadana que englobi diferents aspectes del reciclatge i es centra en les fraccions de matèria orgànica, oli, envasos, paper i cartró, vidre i malbaratament alimentari. La campanya, de quatre mesos de durada, va adreçada a la ciutadania que no recicla i pretén contraargumentar les excuses que es donen per no separar correctament els residus.

Josep Maria Margalida, membre del Consell Municipal de Medi Ambient des de la seva creació; Juan Manuel Caro, cantaor i col·laborador de Ràdio Santa Perpètua; Octavi Quero, president de l’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal; Marina Ruiz i Anna Oriol, vinculades a entitats juvenils del municipi; Gemma Gurrea, comerciant; i Josep Catarineu, vinculat a les entitats de la Gent Gran i membre de la comissió de Festa Major, són les persones de Santa Perpètua que fa de difusores del missatge en el seu entorn més proper.


Foto: Punt informatiu instal·lat la setmana passada al parc dels Països Catalans / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial
26 Maig 2020 16:40 - RedaccióUna discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial

Dissabte 23 de maig cap a les 21.30 h es va viure un ampli desplegament policial a l'avinguda de l'Onze [ ... ]

El Mercat Municipal recupera el seu horari habitual
26 Maig 2020 11:20 - RedaccióEl Mercat Municipal recupera el seu horari habitual

El Mercat Municipal de Santa Perpètua ha reprès el seu horari comercial habitual després de les primeres [ ... ]

Reobre el rober de Càritas
26 Maig 2020 11:06 - RedaccióReobre el rober de Càritas

Serveis Socials ha informat que la bústia del rober de Cáritas ha tornat a obrir per a dipositar roba [ ... ]