hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Regidoria de Medi Ambient obre aquest dilluns 26 de novembre les inscripcions a un nou concurs públic adreçat a aquelles persones i col·lectius que estiguin interessats a conrear un hort a la Plana del Molí i vulguin formar part de la llista d’espera. El període d’inscripcions es perllongarà fins el 16 de febrer.

Les persones interessades s’han d’adreçar durant aquest termini que s’estableixi a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) en horari de 9 a 14 hores i presentar la documentació requerida. La convocatòria és oberta a totes les persones majors d’edat que estiguin empadronades a Santa Perpètua. Medi Ambient ha detallat que per a la selecció, “s’aplicaran els criteris de selecció i valoració del concurs i la Normativa d’Autorització del Horts de la Plana del Molí” i ha explicat que “no hi ha un preu per a la gestió, no obstant, un cop s’adjudiqui l’ús de l’hort a un ciutadà, aquest haurà de fer un dipòsit de garantia i abonar una quota anual a l’Associació d’Hortolans”. La Regidoria ha indicat que totes les sol·licituds rebudes són puntuades d’acord als criteris establerts i un cop valorades s’aprova i publica la nova llista d’espera amb l’ordre de crida.

Les bases de la convocatòria i la documentació que cal presentar es poden consultar a la Seu electrònica.

Aquest espai agrícola del municipi disposa d’unes 220 parcel·les conreades d’uns 200 metres quadrats cadascuna que es destinen a horts familiars amb una finalitat exclusivament hortícola. El sector de la Plana del Molí està situat entre el barri de Mogoda i la riera de Caldes i té una superfície de més de 70.000 metres quadrats.

Els hortolans de la Plana del Molí disposen de casetes per emmagatzemar les eines i dues petites zones d’esbarjo amb taules. A més, hi ha instal·lats sistemes de recs i es compta amb un dipòsit amb una capacitat de 350 metres cúbics que s’abasteix d’aigua d’un pou proper.

La Regidoria de Medi Ambient ha assenyalat que la funció dels horts és de caràcter social i de lleure, i mediambiental i, per aquest motiu, és imprescindible que es vagin implementant gradualment aspectes de sostenibilitat com l’agricultura ecològica i la racionalització del consum de l’aigua.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’Incasòl van signar a l’octubre de 2002 un conveni amb l’objectiu de donar resposta a la demanda existent per part de la ciutadania d’horts i garantir l’adequat manteniment d’aquesta zona. Inicialment es comptava amb un total de 107 parcel·les. El primer sorteig es va celebrar el 7 de novembre de 2003 entre els 90 sol·licitants que van complir tots els requisits establerts a les bases de la convocatòria. Durant aquests quinze anys, s’ha ampliat el nombre de parcel·les fins a doblar el nombre inicial i s’han anat convocant concursos públics per tal que la ciutadania pogués accedir a la llista d’espera i tenir l’oportunitat de conrear un hort a la zona a mida que van quedant lliures.


Foto: Horts de Mogoda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Servei de Català obre inscripcions fins al dia 12 de setembre
06 Set 2018 10:50 - RedaccióEl Servei de Català obre inscripcions fins al dia 12 de setembre

El Servei Local de Català obrirà la matrícula dels cursos de català per a adults del primer trimestre [ ... ]

El programa Envelliment actiu celebra avui la Festa de Nadal
14 Des 2018 10:55 - RedaccióEl programa Envelliment actiu celebra avui la Festa de Nadal

La Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Santa Perpètua organitzarà la Festa de Nadal del programa [ ... ]

El Punt del Voluntariat es reactivarà durant l'any 2019
13 Des 2018 11:03 - RedaccióEl Punt del Voluntariat es reactivarà durant l'any 2019

Unes 60 persones van assistir a l’acte de commemoració del Dia del Voluntariat que es va celebrar [ ... ]