hola

La Regidoria de Medi Ambient obre aquest dilluns 26 de novembre les inscripcions a un nou concurs públic adreçat a aquelles persones i col·lectius que estiguin interessats a conrear un hort a la Plana del Molí i vulguin formar part de la llista d’espera. El període d’inscripcions es perllongarà fins el 16 de febrer.

Les persones interessades s’han d’adreçar durant aquest termini que s’estableixi a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) en horari de 9 a 14 hores i presentar la documentació requerida. La convocatòria és oberta a totes les persones majors d’edat que estiguin empadronades a Santa Perpètua. Medi Ambient ha detallat que per a la selecció, “s’aplicaran els criteris de selecció i valoració del concurs i la Normativa d’Autorització del Horts de la Plana del Molí” i ha explicat que “no hi ha un preu per a la gestió, no obstant, un cop s’adjudiqui l’ús de l’hort a un ciutadà, aquest haurà de fer un dipòsit de garantia i abonar una quota anual a l’Associació d’Hortolans”. La Regidoria ha indicat que totes les sol·licituds rebudes són puntuades d’acord als criteris establerts i un cop valorades s’aprova i publica la nova llista d’espera amb l’ordre de crida.

Les bases de la convocatòria i la documentació que cal presentar es poden consultar a la Seu electrònica.

Aquest espai agrícola del municipi disposa d’unes 220 parcel·les conreades d’uns 200 metres quadrats cadascuna que es destinen a horts familiars amb una finalitat exclusivament hortícola. El sector de la Plana del Molí està situat entre el barri de Mogoda i la riera de Caldes i té una superfície de més de 70.000 metres quadrats.

Els hortolans de la Plana del Molí disposen de casetes per emmagatzemar les eines i dues petites zones d’esbarjo amb taules. A més, hi ha instal·lats sistemes de recs i es compta amb un dipòsit amb una capacitat de 350 metres cúbics que s’abasteix d’aigua d’un pou proper.

La Regidoria de Medi Ambient ha assenyalat que la funció dels horts és de caràcter social i de lleure, i mediambiental i, per aquest motiu, és imprescindible que es vagin implementant gradualment aspectes de sostenibilitat com l’agricultura ecològica i la racionalització del consum de l’aigua.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’Incasòl van signar a l’octubre de 2002 un conveni amb l’objectiu de donar resposta a la demanda existent per part de la ciutadania d’horts i garantir l’adequat manteniment d’aquesta zona. Inicialment es comptava amb un total de 107 parcel·les. El primer sorteig es va celebrar el 7 de novembre de 2003 entre els 90 sol·licitants que van complir tots els requisits establerts a les bases de la convocatòria. Durant aquests quinze anys, s’ha ampliat el nombre de parcel·les fins a doblar el nombre inicial i s’han anat convocant concursos públics per tal que la ciutadania pogués accedir a la llista d’espera i tenir l’oportunitat de conrear un hort a la zona a mida que van quedant lliures.


Foto: Horts de Mogoda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Avui se celebra l'homenatge a les víctimes i persones essencials durant la pandèmia
18 Set 2020 10:19 - RedaccióAvui se celebra l'homenatge a les víctimes i persones essencials durant la pandèmia

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda celebra avui divendres 18 de setembre a partir de les set [ ... ]

El menjador social ha donat aquest estiu un centenar d'àpats diaris
17 Set 2020 12:43 - RedaccióEl menjador social ha donat aquest estiu un centenar d'àpats diaris

La Regidoria de Serveis Socials ha continuat aquest estiu donant un servei de menjador a les persones [ ... ]

L'Hospital de Mollet té una quinzena d'ingressats amb Covid-19
17 Set 2020 10:53 - RedaccióL'Hospital de Mollet té una quinzena d'ingressats amb Covid-19

Actualment hi ha 15 persones ingressades amb Covid-19 a l'Hospital de Mollet, el centre sanitari de [ ... ]