hola

Un total de 120 cubells de recollida orgànica amb l'objectiu de fomentar la separació de l'orgànica i unes 250 bosses reutilitzables amb l’objectiu de reduir l’ús de les bosses de plàstic s'han distribuir aquest matí en el punt informatiu del Consorci de Gestió de Residus que s'ha instal·lat en el parc dels Països Catalans en el marc de la campanya Excuses o separes?


La Regidoria de Medi Ambient i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental també organitzen avui dijous 22 de novembre el Festival de Pintura i Art Urbà. L'artista local Hugo Manzano pinta durant el dia d'avui un mural en una de les parets del parc dels Països Catalans. El grafiti vol transmetre a la ciutadania la necessitat de separar correctament la fracció orgànica. Hugo Manzano optarà a un dels premis convocats en el marc d'aquest Festival d'Art Urbà en el que participen una desena de municipis vallesans. L'activitat també s'emmarca en la commemoració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es celebra fins al 25 de novembre.

 

La Regidoria de Medi Ambient ha destacat que la fracció orgànica, les restes de menjar, és un dels residus municipals més importants però el que menys es recicla a la nostra ciutat. La regidora Neus Garcia ha valorat l'activitat d'avui i ha destacat que "tot suma per aconseguir els objectius per reciclar més i millor". També ha expressat que ha estat "un encert" celebrar l'activitat coincidint amb el mercat setmanal dels dijous ja que s'han apropat molta ciutadania al punt informatiu i ha explicat que en poques hores s'han repartit el centenar de cubells del consorci i s'han distribuit una vintena més que l'Ajuntament tenia d'anteriors campanyes . Sobre el Festival d'Art Urbà ha comentat que es tracta d'una acció "molt atractiva".

La coordinadora de la campanya Excuses o separes? ,Roser Pont, ha explicat que aquest matí han informat a la ciutadania de Santa Perpètua sobre "la importància de la recollida orgànica" i que amb la distribució de cubells han volgut promoure el seu reciclatge. També ha anunciat i ha animat a la ciutadania a participar en un concurs en xarxes socials consistent en fer-se un selfie en el mural que ha pintat l'Hugo amb l'etiqueta #excusesOsepares . Els participants entraran en el sorteig d'una cistella de productes ecològics. El parc dels Països Catalans també ha acollit l'exposició 'Un planeta plastificat', una mostra itinerant per a públic familiar, on es pot veure des del material que dóna origen al plàstic, el petroli, fins a descobrir què se’n fa dels plàstics reciclats i com reduir-los, passant pels impactes que aquest material causa al medi ambient.


Foto: Punt informatiu del Consorci de Gestió de Residus del vallès Occidental / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]