hola

Les històries personals de cadascuna de les persones migrants que intenten arribar a Europa són tràgiques no tan sols pel fet d'haver d'abandonar els seus països d'origen sinó perquè l'èxit és del 4%.

Aquesta va ser una de les dades que va oferir l'ONG Proactiva Open Arms durant la xerrada celebrada divendres 16 de novembre. En aquesta fugida s'han embarcat famílies senceres amb avis i amb nadons que en molts casos ni tan sols sabien nedar. Durant el trajecte han patit tortures, violacions, moltes persones han mort al desert, una gran tomba de la qual ningú ofereix xifres.

Més de quaranta persones van assistir a l'activitat que va tenir lloc al Centre Cívic Can Folguera i que formava part del cicle Santa Perpètua, històries de cooperació de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional. El regidor, Sergi Hernández, va fer una presentació recordant les polítiques europees que s'han implementat davant d'aquest flux migratori que està provocant milers de pèrdues humanes.

Arce Garcia, un dels voluntaris de Proactiva Open Arms, va ser l'encarregat de donar la xerrada acompanyada de vídeos d'algunes de les missions de l'ONG a Lesbos i al Mediterrani Central.

Garcia va criticar la política de la por que utilitzen alguns estats i formacions polítiques per justificar els acords de la Unió Europea per evitar l'arribada de migrants i els milions d'euros invertits en aturar el flux migratori. Proactiva Open Arms enregistra totes les missions amb la voluntat de visibilitzar la situació real i a cada missió incorporen un o dos periodistes.

Arce Garcia va participar en una de les missions i està convençut que cal fer aquest tipus de xerrades per fer arribar a tothom què està passant al Mediterrani. També va recordar que a l'Àfrica hi ha milions de migrants i de refugiats que es mouen pel propi continent i va subratllat que no hi ha registre de les persones que moren en l'intent d'arribar a Europa, però que es calcula que només ho aconsegueix un 4%.

La xerrada va finalitzar amb l'escolta del testimoni de Sani Ladan publicat a través de la pàgina web @SpanishRevolutionVideo que va proporcionar una persona migrant del públic. Ladan afirma que "les causes reals de la immigració són els recursos naturals que té Àfrica i que exploten països i empreses europees".

El voluntari de Proactiva Opern Arms Arce Garcia va agrair aquesta intervenció i va demanar que la reflexió de tothom sobre tots els recursos naturals que s'extreuen d'Àfrica i ser-ne conscient de què implica això als africans.

Durant l'activitat, també es va poder veure l'exposició itinerant 'No más vidas a la deriva', una mostra fotogràfica col·lectiva que difon cronològicament la mirada dels principals periodistes visuals, nacionals i internacionals, que han estat testimonis de la tasca de l'oenagé en les missions que van dur a terme a les costes de Lesbos (Grècia) des de setembre de 2015 i al Mediterrani Central des de juny de 2016 fins a avui.


Foto: Un moment de la xerrada al Centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial
26 Maig 2020 16:40 - RedaccióUna discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial

Dissabte 23 de maig cap a les 21.30 h es va viure un ampli desplegament policial a l'avinguda de l'Onze [ ... ]

El Mercat Municipal recupera el seu horari habitual
26 Maig 2020 11:20 - RedaccióEl Mercat Municipal recupera el seu horari habitual

El Mercat Municipal de Santa Perpètua ha reprès el seu horari comercial habitual després de les primeres [ ... ]

Reobre el rober de Càritas
26 Maig 2020 11:06 - RedaccióReobre el rober de Càritas

Serveis Socials ha informat que la bústia del rober de Cáritas ha tornat a obrir per a dipositar roba [ ... ]