hola

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, va lliurar ahir a la tarda les claus del vehicle del nou programa de mobilitat elèctrica compartida al primer usuari, el perpetuenc Josep Maria Margalida.

L'Ajuntament de Santa Perpètua i la cooperativa Som Mobilitat van presentar aquest nou projecte municipal que permetrà que la ciutadania del municipi i les persones que hi treballen tinguin a disposició de manera gratuïta un vehicle elèctric, un Renault Zoe, durant un total de quinze hores.

Una quarantena de persones, entre elles els membres del Consell Assessor d'Urbanisme, van participar a l'acte de presentació d'aquest nou programa, que va tenir lloc a ahir a la tarda a l'edifici de Desenvolupament Local i que també va comptar amb la presència del coordinador de Som Mobilitat, Arnau Vilardell.

Més d'una vintena de persones ja s'havien inscrit ahir a la tarda en aquest programa que tindrà una durada d'un any. Per participar-hi en aquesta nova experiència de mobilitat elèctrica compartida caldrà realitzar la inscripció al web de Som Mobilitat. Com a requisits indispensables, cal tenir més de 25 anys i disposar de carnet de conduir de més de dos anys.

Aquest nou programa s'emmarca en el projecte municipal d'impuls del vehicle elèctric, que es va iniciar l'any 2013 amb la inauguració del CREVE. Durant la presentació, l'alcaldessa de Santa Perpètua va oferir dades dels nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics, estrenats al mes de juny, que han registrat en aquest període 324 recàrregues, que han representat un estalvi de 2,65 tones de CO2.

Isabel Garcia va destacar els objectius d'aquest nou programa municipal que se centren en la millora medi ambiental i en un model de mobilitat compartit. L'alcaldessa també va destacar la frase "no em compro un cotxe, si no que compro mobilitat" en referència als nous models de mobilitat. També va recordar els bons resultats obtinguts de l'experiència pilot 5.000 quilòmetres i va convidar a la ciutadania a participar en aquest nou programa i conèixer els avantatges de la mobilitat elèctrica compartida.

Per la seva part, el coordinador de Som Mobilitat, Arnau Vilardell, va destacar la col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Perpètua i va defensar que el vehicle del futur passarà per ser elèctric i compartit i va afegir que programes com aquest contribueixen a donar a conèixer aquests nous models de mobilitat.

El coordinador de Som Mobilitat va explicar que la cooperativa nascuda fa dos anys, compta amb uns 1.150 socis, una trentena de grups locals i una flota total de divuit vehicles.

Durant l'acte d'ahir a la tarda el perpetuenc Josep Maria Margalida va rebre les claus del vehicle com a primer usuari. Margalida és soci de Som Mobilitat des dels inicis i va explicar que esperava aquest programa amb il·lusió. El perpetuenc es va mostrar interessat en l'impuls d'un grup local de Som Mobilitat per tal de promocionar i gestionar vehicles elèctrics compartits des del nostre territori.


Foto: Un moment de l'acte de presentació / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]