hola

L’ONG Proactiva Open Arms oferirà la seva visió de la migració i de les missions que duu a terme al mar Mediterrani a través d’una xerrada i una exposició fotogràfica que es desenvoluparà avui divendres 16 de novembre a les 18.30 hores al Centre Cívic Can Folguera.

L’activitat forma part del cicle Santa Perpètua, històries de cooperació que organitza la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Un dels voluntaris de Proactiva Open Arms, Arce Garcia, serà l’encarregat de la xerrada amb la qual s’intentarà sensibilitzar i conscienciar sobre la feina que l’entitat fa al mar i sobretot perquè la fa. L’objectiu és que els assistents entenguin perquè es donen els moviments migratoris, qui són els responsables i com es pot ajudar a l’ONG. Són més de 50 les missions realitzades des de setembre de 2015 i més de 60.000 les persones rescatades. “Ens agradaria no haver de ser nosaltres qui fes aquesta feina sinó que la fessin les institucions, però creiem que tenim el deure moral com a persones de salvar persones que l’únic que volen és una vida millor”, apunta Pau Pérez, de Proactiva Open Arms.

El voluntari que durà a terme la xerrada és un dels membres de la missió que protagonitza l’exposició fotogràfica que es podrà veure al Centre Cívic Can Folguera. Arce Garcia podrà explicar on van ser preses les imatges i algunes de les històries de les persones rescatades.També es parlarà del programa endegat a Àfrica amb ONG locals per oferir informació a la població dels perills que suposa el viatge i dels problemes que es trobaran en cas d’arribar a Europa.

Durant la tarda, també es podrà visitar l'exposició itinerant 'No más vidas a la deriva'. Es tracta d'una mostra col·lectiva que difon cronològicament la mirada dels principals periodistes visuals, nacionals i internacionals, que han estat testimonis de la tasca de l'oenagé, segons han explicat des de l'entitat. "La mostra ens fa testimonis directes de la crisi humanitària i de les missions que es van dur a terme a les costes de Lesbos (Grècia) des de setembre de 2015 i al Mediterrani Central des de juny de 2016 fins a avui", ha detallat Proactiva Open Arms.


Foto: Una de les missions de salvament a la Mediterrània / Proactiva Open Arms 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]