hola

Una delegació municipal encap­çalada per l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha visitat recentment les obres de la nau petita d’El Vapor Aranyó per conèixer de primera mà l’estat dels treballs i les millores que s’hi estan duent a terme.

Mentre les obres de la nau de la màquina de vapor avancen a bon ritme, l’inici dels treballs de la nau alta es retarda a falta d’un informe mediambiental que ha d’emetre el cos de Bombers, segons va explicar l’alcaldessa. “Estem insistint per diferents canals per aconseguir-los el més aviat possible, però els mesos van passant i no podem perdre la subvenció FEDER per a la seva rehabilitació”, va assenyalar Isabel Garcia. “Malgrat ser un tràmit administratiu, si no podem desencallar aquest informe les conseqüències podrien ser molt greus perquè ens podria retardar l’obra i, si no complim els terminis previstos, podríem acabar perdent la subvenció”, va afegir.

Pel que fa a les obres de la nau baixa, encaren el tram final i la previsió és que finalitzin abans que acabi l’any. La delegació municipal va poder veure durant la seva visita la nova teulada i els treballs realitzats a les façanes, així com la restauració artesanal d’alguns elements, com la màquina, el campanar i les gàrgoles. Encara queden per començar feines com la fusteria de tancament amb ferro i vidre, les ventilacions, les sortides d’aigua de la coberta, les instal·lacions de llum i electricitat o el pavimentat interior. Els treballs formen part del Projecte turístic industrial d’El Vapor Aranyó i Centre d’Indústria Viva, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb una subvenció d’1.361.560 d’euros, i l’Ajuntament, amb un cost de 2,7 milions d’euros.

El Projecte turístic industrial d’El Vapor Aranyó i Centre d’Indústria Viva pretén transformar el recinte en un centre de dinamització turística, dotat d’un museu amb exposicions fixes i temporals, i connectat amb altres centres del patrimoni cultural i les actuals indústries municipals i locals. La seva posada en marxa està prevista per al 2020.


Foto: Un moment de la visita d'obres / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]