hola

L'Escola Els Aigüerols es transformarà en institut escola i tindrà un edifici propi, segons va anunciar ahir dilluns 22 d'octubre el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló.

El conseller també va anunciar la licitació de les obres del parvulari de l'Escola Bernat de Mogoda, que s'iniciaran a l'estiu. Durant la seva visita a Santa Perpètua, Josep Bargalló es va reunir amb l'alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor d'Educació, Antonio Egea. A la visita també va prendre part el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Jesús Viñas. La comitiva va realitzar un recorregut per les escoles Els Aigüerols i Bernat de Mogoda i va visitar el taller de l'Edifici de Desenvolupament Local i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE).

Durant la seva visita a l'Escola Els Aigüerols, el conseller d'Ensenyament va anunciar als responsables municipals, equip directiu i junta de l'AMPA "la voluntat de convertir-la en un institut escola i en un projecte d'edifici propi". El titular d'Ensenyament va detallar l'encàrrec a l'Inspecció "de realitzar un projecte de dues línies de secundària i una de Primària, lligat al propi projecte educatiu del centre però amb d'altres projectes educatius de la ciutat".

Pel que fa als terminis, el conseller va explicar que la transformació a Institut Escola no serà "el curs que ve, però segurament no caldrà esperar a l'edifici complet", i va detallar que la licitació de les obres de construcció podria començar l'any vinent però el procés de construcció trigaria com a mínim quatre anys. Josep Bargalló també va assenyalar que l'objectiu és aconseguir "la millor oferta educativa per a la ciutat, una oferta de Primària i de Secundària que estigui repartida als barris de la ciutat de manera lògica, que atengui el creixement dels barris de la ciutat i que no ajudi a segregar si no que doni dosis d'equitat i a més a més ens permeti alliberar espais de Secundària per a la formació professional".

El titular d'Ensenyament també va visitar l'Escola Bernat de Mogoda i va anunciar la licitació de les obres del parvulari d'aquest centre, que comportaran el condicionament d'aquest espai, la supressió del mòdul prefabricat actual i la unió d'aquest aulari amb l'edifici principal. "Les obres de remodelació estan pressupostades i en procés de licitació, ara falta que l'empresa que guanyi faci les obres l'estiu vinent", va afegir.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor d'Educació, Antonio Egea, es van mostrar agraïts per la visita del conseller i satisfets amb l'anunci de conversió en Institut Escola d'Els Aigüerols i de licitació de les obres del parvulari de l'Escola Bernat de Mogoda. La primera edil perpetuenca també va explicar que durant la reunió amb el conseller es van abordar temes de formació professional i es va proposar donar continuïtat amb graus superiors els actuals cicles de grau mig. L'alcaldessa va manifestar que la visita havia estat "molt profitosa, s'ha vist l'esforç que està fer l'Ajuntament per treballar plegats i no només sumar si no multiplicar, també hem trobat molt bona predisposició per part del conseller i, per tant, esperem i desitgem que el que avui han estat molt bones paraules es converteixen en fets o d'aquí a poc puguem tenir tot això en marxa".

El regidor d'Educació, Antonio Egea, també es va mostrar satisfet amb la visita i els anuncis del conseller i va detallar que Ajuntament, comunitat educativa i serveis territorials continuaran treballant plegats per aconseguir fer realitat els projectes anunciats. El regidor va manifestar també s'havien exposat les necessitats dels altres centres educatius del municipi i "hem posat especial èmfasi en les reformes, ampliacions i millores dels centres, conegudes com RAMS, i que es refereixen a les escoles més antigues com el Santa Perpètua o el Bernat de Mogoda".

El conseller també va visitar el taller de l'Edifici de Desenvolupament Local i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) i va a tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà el projecte municipal del vehicle elèctric i l'Espai de fabricació digital SPMakers.

Prèviament al recorregut, el conseller d'Ensenyament es va reunir a l'Ajuntament amb l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor d'Educació, Antonio Egea, i tècnics municipals per tractar els aspectes que més preocupen al municipi en matèria educativa.

 

Foto: El conseller Josep Bargalló durant la seva vista a l'escola Els Aiguerols / Txema Gerardo 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament farà un minut de silenci en record a les víctimes de la Covid-19
05 Jun 2020 11:41 - RedaccióL'Ajuntament farà un minut de silenci en record a les víctimes de la Covid-19

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la convocatòria de la Federació Espanyola de Municipis [ ... ]

S'inicia la campanya de vigilància dels nivells d'ozó
05 Jun 2020 11:12 - RedaccióS'inicia la campanya de vigilància dels nivells d'ozó

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha informat [ ... ]

La Covid-19 obliga a suspendre l'acte del Dia Mundial del Medi Ambient d'Amics de Santiga, el CREM i el Cineclub
05 Jun 2020 11:08 - RedaccióLa Covid-19 obliga a suspendre l'acte del Dia Mundial del Medi Ambient d'Amics de Santiga, el CREM i el Cineclub

L’Associació d’Amics de Santiga, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i el Cineclub Cisco [ ... ]