hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Els veïns d'un dels blocs de Can Filuà d'Habitatges de Protecció Oficial endegaran aquest diumenge protestes davant l'increment que consideren exagerat dels preus del lloguer.

Es tracta de 28 llogaters que van accedir-hi al 2013, als pisos del carrer de la Teixidora, amb un contracte de cinc anys amb opció a altres cinc, però ara el nou propietari, Construcciones Lladero, els apuja la mensualitat de mitjana un 55%, segons el propietari, i segons els veïns un 75%. El contracte actual finalitza el 31 de desembre.

El veïnat farà una penjada de pancartes aquest diumenge a les 10 del matí per tal que la seva proposta sigui visible des de l'autopista AP7. L'objectiu és que l'empresa vulgui negociar i presenti una proposta raonable. El veïnat afectat compta amb el suport del sindicat de llogaters.

Àngel Ponce, com a portaveu d'aquest bloc d'habitatges de Protecció Oficial a Can Filuà, explica que la possible renovació dels lloguers de protecció oficial passa per un increment del 75% i que aquesta pujada pot deixar 28 famílies al carrer a final d'any. Ha explicat que des de fa dos mesos esperaven una possible rebaixa i la propietat els ofereix una bonificació d'uns 25 euros al mes i la congelació del percentatge d'Impost de Béns immobles (IBI) i les despeses de la comunitat. Davant aquesta oferta, el veïnat ha decidit emprendre accions per intentar una negociació real ja que aquesta entenen que és "una pressa de pèl".

Ponce considera que és lamentable que uns pisos que es van fer un terreny públic ara tinguin un preu de mercat i no de promoció social. La primera acció serà empaperar el bloc amb pancartes i la faran aquest diumenge a les deu del matí.

Un total de 28 famílies del bloc de pisos de protecció oficial del carrer de la Teixidora al barri de Can Filuà emprendran accions de protesta aquest diumenge davant l'increment de la pujada del lloguer que consideren abusiu. En alguns casos el preu d'un pis de 70 metres quadrats passarà de 370 euros a 640 euros.


Foto: Barri de Can Filuà / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Xerrada sobre la taxa rosa en el marc del Dia Internacional de les Dones
26 febrer 2019 13:37 - RedaccióXerrada sobre la taxa rosa en el marc del Dia Internacional de les Dones

La programació del Dia Internacional de les Dones a Santa Perpètua organitzada per la Regidoria d'Igualtat [ ... ]

L'AMPA de l'Escola Tabor organitza per primer cop la Festa de la Primavera al bosc de Ca n'Oller
10 Mai 2019 10:14 - RedaccióL'AMPA de l'Escola Tabor organitza per primer cop la Festa de la Primavera al bosc de Ca n'Oller

L’AMPA de l’Escola Tabor organitza aquest el diumenge 12 de maig la primera Festa de la Primavera [ ... ]

Comença la temporada de l'Aula del parc amb el taller 'La natura del parc a l'hivern'
13 febrer 2019 14:43 - RedaccióComença la temporada de l'Aula del parc amb el taller 'La natura del parc a l'hivern'

Aquest diumenge 17 de febrer comença la nova programació de l’Aula del parc d’aquest any 2019.