hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Els veïns d'un dels blocs de Can Filuà d'Habitatges de Protecció Oficial endegaran aquest diumenge protestes davant l'increment que consideren exagerat dels preus del lloguer.

Es tracta de 28 llogaters que van accedir-hi al 2013, als pisos del carrer de la Teixidora, amb un contracte de cinc anys amb opció a altres cinc, però ara el nou propietari, Construcciones Lladero, els apuja la mensualitat de mitjana un 55%, segons el propietari, i segons els veïns un 75%. El contracte actual finalitza el 31 de desembre.

El veïnat farà una penjada de pancartes aquest diumenge a les 10 del matí per tal que la seva proposta sigui visible des de l'autopista AP7. L'objectiu és que l'empresa vulgui negociar i presenti una proposta raonable. El veïnat afectat compta amb el suport del sindicat de llogaters.

Àngel Ponce, com a portaveu d'aquest bloc d'habitatges de Protecció Oficial a Can Filuà, explica que la possible renovació dels lloguers de protecció oficial passa per un increment del 75% i que aquesta pujada pot deixar 28 famílies al carrer a final d'any. Ha explicat que des de fa dos mesos esperaven una possible rebaixa i la propietat els ofereix una bonificació d'uns 25 euros al mes i la congelació del percentatge d'Impost de Béns immobles (IBI) i les despeses de la comunitat. Davant aquesta oferta, el veïnat ha decidit emprendre accions per intentar una negociació real ja que aquesta entenen que és "una pressa de pèl".

Ponce considera que és lamentable que uns pisos que es van fer un terreny públic ara tinguin un preu de mercat i no de promoció social. La primera acció serà empaperar el bloc amb pancartes i la faran aquest diumenge a les deu del matí.

Un total de 28 famílies del bloc de pisos de protecció oficial del carrer de la Teixidora al barri de Can Filuà emprendran accions de protesta aquest diumenge davant l'increment de la pujada del lloguer que consideren abusiu. En alguns casos el preu d'un pis de 70 metres quadrats passarà de 370 euros a 640 euros.


Foto: Barri de Can Filuà / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les Escoles Bressol Municipals acullen 'Matins de ciència' en el marc de la Programació Estable
27 febrer 2019 12:39 - RedaccióLes Escoles Bressol Municipals acullen 'Matins de ciència' en el marc de la Programació Estable

Les tres Escoles Bressol Municipals de Santa Perpètua han acollit l'activitat Matins de Ciència en [ ... ]

Alumnat de Barcanova i de l'INS Rovira Forns protagonitzen avui l'Informatiu de Ràdio Santa Perpètua
20 Nov 2018 15:02 - RedaccióAlumnat de Barcanova i de l'INS Rovira Forns protagonitzen avui l'Informatiu de Ràdio Santa Perpètua

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Rovira-Forns i de 4t de l’Escola Barcanova ha estat l’encarregat [ ... ]

Renfe adjudica les obres de l'estació de la R8 a l'alçada de la Granja Soldevila
04 Mar 2019 11:51 - RedaccióRenfe adjudica les obres de l'estació de la R8 a l'alçada de la Granja Soldevila

Renfe ha adjudicat les obres de construcció de la futura estació de Santa Perpètua de Mogoda de la [ ... ]