hola

El programa DINS (Dinamització i Intervenció en els Centres d’Educació Secundaria) de l’Ajuntament de Santa Perpètua promou l’apoderament dels joves a partir de l’aprenentatge d’habilitats i del desenvolupament de valors.

Els educadors que s’hi dediquen, la Marina Moliner, la Sara Galera i el Xavier Rodríguez, treballen per tal que els joves s’informin, es coneixien i valorin críticament la seva realitat per tal que puguin prendre decisions autònomes, reflexives i responsables.

La implementació del programa DINS als Instituts de Santa Perpètua és l’evolució d’un projecte d’informació i dinamització que es feia als patis dels centres de Secundària. Actualment el programa DINS consta de dues línies. La primera és d’intervenció grupal als instituts: fent dinàmiques i tallers als grups per treballar la cohesió de grup i evitar situacions de bullying, sobre igualtat o afectivitat, entre d’altres. També es fomenta el treball amb delegats i sub-delegats dels centres i s’intervé als patis amb temàtiques com la sida o el dia de la dona.

La segona línia d’intervenció és més individual. L’equip DINS fa acompanyaments individualitzats a joves que fan el pas de Primària a Secundària, és el PAS (Projecte d’Acompanyament a Secundària).
Aquest curs serà el tercer que s’ofereix intervenció grupal del programa de Dinamització i Intervenció en els Centres d’Educació Secundaria i el primer curs en el que s’inicia la intervenció individualitzada, amb la qual cosa el programa queda consolidat, segons expliquen des de la Regidoria de Joventut. A més, enguany tots els centres educatius de secundària del municipi han demanat alguns dels projectes que s’ofereixen en el programa DINS.


Foto: L’equip DINS està format per Xavier Rodríguez, Sara Galera i Marina Moliner / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics
18 Mar 2024 12:45 - RedaccióMés de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics

Més de 300 vehicles i 75 expositors van participar aquest dissabte 16 de març en la vintena edició [ ... ]

L'aparcament de la Porxada dels Drets Humans disposarà d'un accés des del carrer de Puig i Cadafalch
15 Mar 2024 12:00 - RedaccióL'aparcament de la Porxada dels Drets Humans disposarà d'un accés des del carrer de Puig i Cadafalch

L'aparcament de la Porxada dels Drets Humans tindrà accés d'entrada i sortida de vehicles pel carrer [ ... ]

Una vintena de persones participen a la segona formació de l'Escola d'Entitats
15 Mar 2024 11:56 - RedaccióUna vintena de persones participen a la segona formació de l'Escola d'Entitats

  Una vintena de persones de tretze entitats de diferents àmbits van assistir aquest 14 de març [ ... ]