hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Construir un marc positiu de converses que puguin qüestionar els estereotips i els prejudicis mitjançant el diàleg és l’objectiu del nou projecte Biblioteca Humana que endeguen la Biblioteca Josep Jardí i la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional aquest mes d’octubre.

La Biblioteca Humana és un lloc on persones reals són llibres que es ‘presten’ i es posen a disposició dels lectors per explicar la seva experiència vital i compartir opinions en un espai on ningú pot jutjar ningú i es pot preguntar qualsevol cosa.

Així, aquests llibres humans tenen l’oportunitat d’expressar-se i els lectors amplien els seus horitzons. Cada llibre adopta el títol que el caracteritza com ara “esquizofrènic”, “homosexual”, “gitano”, etc. El cicle consta de vuit lectures.

La primera sessió tindrà lloc avui a les 18.30 hores a la Biblioteca amb el llibre Migrant. L’activitat constarà de la presentació del projecte, de la lectura del llibre humà i d’una ronda de preguntes i d’intercanvi d’opinions. L'activitat necessita d'inscripció prèvia a la Biblioteca Municipal i està limitada a quinze persones.

Des de l’equipament municipal han assenyalat que aquest moviment global, que va néixer a Copenhague l’any 2000, ajuda a comprendre la diversitat proporcionant un marc per a converses reals, obertes i honestes sobre temes importants i dona veu a grups de la comunitat estigmatitzats ajudant a aconseguir plataformes que donin suport a una major comprensió de la diversitat i la cohesió social.

El programa s’emmarca en el cicle Santa Perpètua, històries de Cooperació i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

La directora de la Biblioteca Josep Jardí, Míriam Gásquez, explica que l'objectiu de la Biblioteca Humana és qüestionar els estereotips i trencar amb els perjudicis. Gásquez destaca que el llibre humà és una persona que explica la seva història i després se li podran fer preguntes des del respecte. La directora de la Biblioteca apunta que la Biblioteca Humana és un moviment global que va néixer a Dinamarca.

 

Foto: Biblioteca Municipal Josep Jardi / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Xarxa de Centres Cívics recull 785 propostes d'activitats
26 Jun 2018 11:33 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics recull 785 propostes d'activitats

La Regidoria de Relacions Ciutadanes ha recollit un total de 785 propostes per a l’elaboració de [ ... ]

Avui arrenca la programació d'estiu a Ràdio Santa Perpètua
02 Jul 2018 10:55 - RedaccióAvui arrenca la programació d'estiu a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua endega aquest dilluns 2 de juliol la nova temporada d’estiu. La graella del [ ... ]

La Biblioteca endega avui el cicle de xerrades 'SOS Adolescents!'
08 Oct 2018 14:03 - RedaccióLa Biblioteca endega avui el cicle de xerrades 'SOS Adolescents!'

La Biblioteca Municipal Josep Jardí endega aquest dilluns 8 d'octubre un cicle anomenat SOS Adolescents! [ ... ]