hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor d’Educació, Antonio Egea, es van reunir dijous 4 d’octubre amb el nou director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Jesús Viñas, per tractar els temes en matèria educativa que més preocupen a l’Ajuntament i a la ciutadania perpetuenca.

Aquesta trobada va ser inicialment delegada per la conselleria d’Ensenyament davant la petició municipal de reunir-se amb el conseller Josep Bargalló. Finalment, la Generalitat ha confirmat la visita del conseller d’Ensenyament a Santa Perpètua el proper 22 d’octubre.

L’alcaldessa ha explicat que es van tractar temes d’interès com la construcció de l’Escola Els Aigüerols i la possibilitat de conversió del projecte a escola-institut; la proposta municipal de reforç i ampliació de la formació professional; i la necessitat d’inversió en la reforma dels edificis escolars més antics i d’incrementar els recursos per al desplegament de l’escola inclusiva.

L’alcaldessa ha detallat que es va tractar la consolidació i ampliació de la formació professional a l’Institut Estela Ibèrica i la inversió que ha realitzat l’Ajuntament de Santa Perpètua en la creació i el desenvolupament de cicles formatius, en col·laboració amb el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). També es va exposar el projecte de l’ElectroCat i es va sol·licitar suport i compromís en aquesta línia que es considera estratègica per al municipi i per a l’Eix de la Riera de Caldes. La primera edil va convidar al director dels Serveis Territorials a visitar les instal·lacions del CREVE i aquest es va comprometre a convidar també al director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan-Lluís Espinós.`

Durant la reunió, també es van demanar els criteris o línies d’actuacions pel que fa a la planificació educativa del proper curs. Jesus Viñas va informar que des del Departament s’està treballant en una planificació a set anys vista i va detallar que es farà pública cap al mes de desembre i que inclourà la planificació per al curs 2019-2020.

La delegació perpetuenca també va insistir un cop més en l’edifici de l’Escola Els Aigüerols. En aquest sentit, Ensenyament manté la seva postura de no construcció de l’equipament però sí va mostrar interès per mantenir el projecte que s’hi desenvolupa.

També es va sol·licitar la cobertura de les necessitats de suport educatiu especial, amb les vetlladores necessàries, per als diferents alumnats que requereixen un acompanyament i suport en la seva escolarització, i es va posar sobre la taula la necessitat de dur a terme actuacions de millores als edificis escolars més antics, atesa la manca d’inversió existent en els darrers anys. L’alcaldessa ha explicat que el director dels Serveis Territorials va prendre nota de tot i es va comprometre a estudiar totes les demandes.


Foto: Trobada de la delegació municipal amb els Serveis Territorials d'Ensenyament / Serveis Territorials

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics
18 Mar 2024 12:45 - RedaccióMés de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics

Més de 300 vehicles i 75 expositors van participar aquest dissabte 16 de març en la vintena edició [ ... ]

L'aparcament de la Porxada dels Drets Humans disposarà d'un accés des del carrer de Puig i Cadafalch
15 Mar 2024 12:00 - RedaccióL'aparcament de la Porxada dels Drets Humans disposarà d'un accés des del carrer de Puig i Cadafalch

L'aparcament de la Porxada dels Drets Humans tindrà accés d'entrada i sortida de vehicles pel carrer [ ... ]

Una vintena de persones participen a la segona formació de l'Escola d'Entitats
15 Mar 2024 11:56 - RedaccióUna vintena de persones participen a la segona formació de l'Escola d'Entitats

  Una vintena de persones de tretze entitats de diferents àmbits van assistir aquest 14 de març [ ... ]