hola

Tomàs Alcoverrro, corresponsal del diari La Vanguardia a l’Orient Mitjà des de l’any 1970, va afirmar que "la crisi dels refugiats és la conseqüència d'una política catastròfica que ha fet Europa i l'Occident sobre l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica".

Alcoverro va ser l'encarregat ahir dimecres d'inaugurar el cicle Santa Perpètua, històries de cooperació que organitza la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional.

Durant la xerrada El perquè a l’Orient Mitjà, el periodista i escriptor va aportar el seu testimoni com una de de les persones que tenen un coneixement més profund d’un dels llocs més conflictius de tot el món durant els últims cinquanta anys. Alcoverro va arribar l'any 1970 a fer de corresponsal a Beirut i continua sent l'únic espanyol amb un pis en propietat a la capital libanesa. Un país amb una extensió com la província de Barcelona en la qual viuen 4 milions de persones i moltes d'elles són refugiats vinguts de països propers des de fa molts anys.

Tomàs Alcoverro està totalment convençut que les polítiques desastroses d'Occident i Europa sobre el Nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà arrel de les primaveres àrabs han provocat la greu crisi dels refugiats.
El periodista afirma que la situació és molt catastròfica i no pot continuar.

Tomàs Alcoverro va arribar al Líban per l'interès que li suscitava l'Orient Mitjà que és molt difícil d'entendre tant que ell diu "aquell que pensa que en sap és no li han explicat bé".

Alkaria

Prèviament a la xerrada de Tomàs Alcoverro, l'ONGD Alkaria va explicar el projecte de centre cultural a l'assentament informal de refugiats Ibrahim Taleb a la Vall de la Bekaa, al Líban. Precisament, el contacte amb Alcoverro, segons va explicar l'entitat, va esdevenir arrel del viatge que ha fet aquest agost la Brigada Jove. El periodista va indicar a Alkaria com solucionar o amb qui parlar per resoldre possibles problemes.

El coordinador del projecte d'Alkaria, Xavier Barreda, va afirmar que amb una nova subvenció de l'Ajuntament de Santa Perpètua aquest curs donaran continuïtat al centre cultural i si pot ser també a la Brigada Jove. L'acte es va desenvolupar a l'Espai 2 de la Granja Espai Cultural amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal, on es van poder veure algunes de les imatges que formaran part d'una futura exposició sobre el viatge de la Brigada Jove d'Alkaria.

 

Foto : Barreda, d'Alkaria, i el peridoista Tomàs Alcoverro / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics
18 Mar 2024 12:45 - RedaccióMés de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics

Més de 300 vehicles i 75 expositors van participar aquest dissabte 16 de març en la vintena edició [ ... ]

L'aparcament de la Porxada dels Drets Humans disposarà d'un accés des del carrer de Puig i Cadafalch
15 Mar 2024 12:00 - RedaccióL'aparcament de la Porxada dels Drets Humans disposarà d'un accés des del carrer de Puig i Cadafalch

L'aparcament de la Porxada dels Drets Humans tindrà accés d'entrada i sortida de vehicles pel carrer [ ... ]

Una vintena de persones participen a la segona formació de l'Escola d'Entitats
15 Mar 2024 11:56 - RedaccióUna vintena de persones participen a la segona formació de l'Escola d'Entitats

  Una vintena de persones de tretze entitats de diferents àmbits van assistir aquest 14 de març [ ... ]