hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'Ajuntament de Santa Perpètua i l'Associació de Familiars de Malats d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFA-VO) van insistir ahir en la necessitat de constituir una entitat al municipi amb l'objectiu de donar atenció, suport i orientació als familiars i cuidadors de malats d'alzheimer.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, la regidora de Salut Pública, Carmen Aguirre i la presidenta d'AFA-Vo, Anna Fitó, es van manifestar en aquest sentit durant la xerrada Parlem d'Alzheimer. L'acte formava part de la programació commemorativa del Dia Mundial de l'Alzheimer que es va celebrar el 21 de setembre. La conferència va anar a càrrec de Joan Solà, metge geriatre i director de l'àrea soci-sanitària de la Fundació Sanitària de Mollet i Manel Ortiz, responsable de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissària dels Mossos d'Esquadra a Santa Perpètua. Solà va realitzar una xerrada divulgativa sobre la demència i l'alzheimer, mentre que Ortiz es va centrar en la implicació de familiars i amics en la vulnerabilitat d'aquestes persones.

La regidora de Salut Pública, Carmen Aguirre, va destacar que "cal sumar esforços per millorar la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia" i va afegir que  la programació sobre l'Alzheimer té per objectiu sensibilitzar sobre aquesta patologia que "cada vegada afecta més persones".

La presidenta de l'Associació de Familiars de Malats d' Alzheimer del Vallès Occidental,Anna Fitó va explicar que el lema d'aquest any ha estat "Alzheimer Consciència Social" amb l'objectiu de reivindicar la necessitat d'abordar l'Alzheimer de forma integral. Fitó va demanar que la ciència destini més recursos econòmics i humans per lluitar contra l'alzheimer.Per últim, la presidenta d'AFA-Vo va insistir en la necessitar de crear un grup a Santa Perpètua per donar suport als familiars 

Polseres

D'altra banda, Manel Ortiz, responsable de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissària dels Mossos d'Esquadra a Santa Perpètua va explicar que la FAFAC (Federació d'Associacions de Familiars de malalts d'Alzheimer) ha creat conjuntament amb els Mossos d'Esquadra la polsera identificativa per a persones amb Alzheimer. Aquesta polsera ajuda a identificar al malalt extraviat ja que conté informació de contacte i altres dades d'interès de la persona afectada. El seu preu de venda és de 4'50 euros i els diners van destinats íntegrament a la FAFAC. Ortiz també va anunciar que el calendari solidari dels Mossos, a un preu de cinc euros, també es destinarà a l'entitat.


Foto: Manel Ortiz i Joan Solà durant la conferència / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Mobilització a Santa Perpètua amb motiu del primer any del perpetuenc Jordi Cuixart a la presó
17 Oct 2018 11:43 - RedaccióMobilització a Santa Perpètua amb motiu del primer any del perpetuenc Jordi Cuixart a la presó

Més de sis-centes persones van participar aquest dimarts 16 d'octubre a la marxa que va tenir lloc [ ... ]

Quaranta comerços i entitats participen demà dissabte a la Fira de Nadal
30 Nov 2018 13:36 - RedaccióQuaranta comerços i entitats participen demà dissabte a la Fira de Nadal

Una quarantena de paradetes de comerços, entitats i particulars participen aquest dissabte 1 de desembre [ ... ]

Avui s'inaugura la novena edició del cicle de xerrades sobre seguretat i consum
11 Oct 2018 11:56 - RedaccióAvui s'inaugura la novena edició del cicle de xerrades sobre seguretat i consum

La Regidoria de Consum de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, a través de l’Oficina Municipal [ ... ]