hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'Escola Barcanova ha iniciat el curs amb un total de 130 alumnes, la xifra més alta des que va obrir portes al Castell de Can Taió el 1992.

El centre, gestionat pel Grup de Serveis d'Iniciativa Social GSIS, compta aquest curs 2018-2019 amb 68 alumnes d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i 62 entre els tres Programes de formació i inserció (PFI) que ofereix per a joves d'entre 16 i 21 anys que no han acabat l'ESO.

Actualment, l'Escola Barcanova ofereix un ESO modificat i tres PFI: un d'activitats agropecuàries. Mosso de quadra, un altre d'auxiliar de Cuina i Serveis de restauració i un de nou per a auxiliars en vivers i jardins. Barcanova ofereix aquestes formacions específiques destinades a alumnat que les seves circumstàncies no els ha permès cursar o acreditar Secundària Obligatòria. Els cursos estan autoritzats i concertats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Les classes de totes les formacions es duen a terme al Castell de Can Taió.

La directora de l'Escola Barcanova, Roser Ferré, anuncia que la gran novetat d'aquest curs al centre perpetuenc són els 12 alumnes que han començat la formació professional d'auxiliar en vivers i jardins.

Ferré ha explicat que als inicis l'Escola Barcanova oferia una ESO adaptada que era professionalitzadora perquè l'alumnat quan acabava podia inserir-se en el mercat laboral com a peó jardiner. En canvi, ara es fa ESO adaptada amb un contingut curricular semblant a l'ordinària i la formació professional s'ofereix un cop acabada la Secundària Obligatòria.

La directora de l'Escola Barcanova espera que l'alumnat del PFI d'auxiliar en vivers i jardineria tingui les oportunitats laborals que estan tenint els mosso de quadra i els auxiliars de cuina serveis de restauració que han estudiat a les seves aules.

L'Escola Barcanova comença el seu curs amb una xifra rècord d'alumnat i des de GSIS apunten que això té una doble lectura. Una que són centre de referència per una part de la població vallesana que necessita d'aquests estudis adaptats i l'altra que estan fent les coses bé.

El Castell de Can Taió és un espai "fantàstic" per poder fer les primeres pràctiques de cuina, de jardineria i d'hípica com subratlla Roser Ferré.

Sobre el projecte de Centre Ocupacional que GSIS té intenció d'obrir al Castell de Can Taió i per al qual va recuperar i habilitar uns espais continua depenent de la declaració d'usos que doni l'administració pública propietària de l'edifici que és la Generalitat. Roser Ferré està convençuda que és una demanda ciutadana necessària però que si les administracions no es posen d'acord, podria ser que el curs vinent l'escola Barcanova fes servir aquests espais.


Foto: Entrada a l'Escola barcanova situada al Castell de Can Taió / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'enquesta per estudiar la tarifació social a les escoles bressol municipals es prorroga fins divendres
26 Jun 2019 12:05 - RedaccióL'enquesta per estudiar la tarifació social a les escoles bressol municipals es prorroga fins divendres

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha prorrogat dos dies més i manté fins al proper divendres [ ... ]

Gairebé una vintena d'entitats participen en la darrera sessió formativa del Punt de Suport Associatiu
13 Jun 2019 12:27 - RedaccióGairebé una vintena d'entitats participen en la darrera sessió formativa del Punt de Suport Associatiu

Una trentena de persones en representació de disset entitats de Santa Perpètua han assistit a una [ ... ]

L'Informatiu digital supera les 10.000 publicacions
19 Jul 2019 12:38 - RedaccióL'Informatiu digital supera les 10.000 publicacions

A finals del mes de juny aquest mitjà de comunicació digital superava les 10.000 publicacions, la [ ... ]