hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La ciutadania de Santa Perpètua podrà votar entre disset propostes en el marc del procés participatiu ‘Proposa i decideix’ en inversions municipals, set relacionades amb el medi ambient i deu amb el patrimoni històric-cultural. 

Al procés, s’havien presentat un total de 34, la meitat de les quals han estat validades i confirmades per una comissió tècnica municipal que ha valorat la viabilitat i l’adequació dels projectes a les bases de la convocatòria. Durant les properes setmanes, l’Ajuntament obrirà les votacions per tal que la ciutadania pugui triar els projectes que consideri més interessants per poder executar. Les votacions es realitzaran a través del portal de participació digital i caldrà identificar-se amb número de DNI o passaport.

 

Una comissió tècnica ha valorat les 34 propostes presentades en el marc del procés participatiu 'Proposa i decideix' en inversions municipals. Del total, s’han validat disset. Les restants, o bé s’han sumat a les validades, s’han derivat als departaments corresponents o s’han descartat per no complir les bases de la convocatòria que preveuen aspectes com que les propostes s’ajustin als àmbits establerts, que siguin de competència municipal, que donin resposta a un interès o necessitat col·lectiva, que siguin tècnicament realitzables, econòmicament viables i que respectin el marc jurídic i legal, entre d’altres. Aquest programa està dotat amb 200.000 euros del pressupost d’inversions. La comissió ha estat formada per personal tècnic de les regidories d’Organització, Projectes Estratègics, Medi Ambient, Cultura, Relacions Ciutadanes, Territori i Sostenibilitat i Comunicació.

En l’àmbit del medi ambient, s’han validat un total de set propostes, tres d’elles relatives a la millora del camí del Castell de Can Taió i la connectivitat de l’equipament amb la instal·lació de fibra òptica. Un altre dels projectes que es podran votar serà la creació d’aparcaments de bicicletes prop de les parades d’autobús i de tren i en llocs d’afluència per potenciar l’ús d’aquest transport en comptes dels vehicles de combustió.També s’ha donat llum verda a la creació d’una pèrgola solar per a la generació d’energia i la creació d’un espai d’ús polivalent a cobert a l’aparcament del carrer de Garcia Nieto, i la creació d’un camí per a vianants de connexió de la carretera de Torreferrussa amb el parc dels Plataners i la millora del seu entorn. Per últim, en aquest àmbit també es proposarà a votació la instal·lació d’elements de filtratges en els sobreeixidors de la xarxa de clavegueram per evitar que les tovalloletes embrutin la riera de Caldes.

Pel que fa a l’àmbit del patrimoni històric i cultural, la comissió tècnica ha validat un total de deu propostes, quatre de les quals fan referència a la sala polivalent del Centre Cívic La Florida, on es proposa col·locar cortines per evitar l’excessiu escalfament de la sala; la instal·lació d’uns lavabos per evitar que la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda hagin de baixar escales, i la instal·lació de suport digital amb un projector i la pantalla corresponent. Altres dos projectes fan referència a la Torre del Rector i coincideixen en l’habilitació de l’espai per a usos com a sala polivalent i activitats culturals. La millora de l’accessibilitat al forn de Ca n’Oller, el condicionament de la font del Casal d’avis i la instal·lació d’il·luminació intel·ligent nocturna al passatge de la Rectoria són altres projectes en aquest àmbit. Per últim, també s’ha validat la segona fase de les obres de Santiga, d’acord al Projecte bàsic de l’any 2009 que consisteix, segons indica la proposta, en excavar les sales 1, 2, 3, 4 i 5 de la planta baixa del cos de Tramuntana (davant de la plaça de Santiga).

Totes les propostes, les validades i les descartades, i els comentaris de la comissió de valoració es poden consultar al portal de participació que gestiona l’empresa Civiciti.


Foto: Vista aèria de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc d'Europa acull aquest cap de setmana la Fira de Màgia i Il·lusionisme
28 Set 2018 09:33 - RedaccióEl parc d'Europa acull aquest cap de setmana la Fira de Màgia i Il·lusionisme

La Fira de Màgia i Il·lusionisme, que organitza la Regidoria de Promoció Local de l’Ajuntament [ ... ]

Comença el programa anual d'animació a la lectura del Col·legi Sagrada Família
28 Gen 2019 10:50 - RedaccióComença el programa anual d'animació a la lectura del Col·legi Sagrada Família

El Col·legi Sagrada Família va iniciar el 22 de gener el seu programa anual d’animació a la lectura [ ... ]

El Punt del Voluntariat es reactivarà durant l'any 2019
13 Des 2018 11:03 - RedaccióEl Punt del Voluntariat es reactivarà durant l'any 2019

Unes 60 persones van assistir a l’acte de commemoració del Dia del Voluntariat que es va celebrar [ ... ]