hola

Amb l’arribada de la calor, la Regidoria de Medi Ambient ha volgut recordar la importància i el paper rellevant que exerceixen els arbres a les ciutats.

“No només pel fet de millorar la qualitat de l’aire per mitjà de la producció d’oxigen o per actuar com a elements clau en la lluita contra el canvi climàtic, entre d’altres molts beneficis, sinó també per reduir els efectes de l’illa de calor que pateixen les ciutats a l’estiu”, ha destacat la Regidoria. Així, ha detallat que les ciutats generen molta calor procedent de la seva mobilitat i de l’activitat de milers de llars i activitats que s’hi desenvolupen, fets que juntament amb l’asfalt i el ciment comporta que hi hagi un parell de graus més que a les zones boscoses. “Un augment d’un o dos graus és aparentment poca cosa, però pot augmentar la demanda d’energia per a aire condicionat a l’estiu entre el 5% i el 20%”, ha indicat.

En aquest sentit, Medi Ambient ha recordat que l’abundància d’arbrat i jardins té un efecte refrescant en les ciutats ja que contribueix a reduir l’efecte de l’illa de calor i ha mencionat que diferents estudis realitzats han observat que la temperatura entre barris veïns d’una mateixa ciutat varia a l’estiu entre 1,5 i 2,5 graus en funció de la quantitat de arbres i zones verdes amb què compta. “Gràcies als arbres i a la seva ombra, el sòl proper es manté més humit i, així, pot contribuir a dissipar la calor evaporant la seva aigua i fent disminuir la temperatura a nivell de terra”, ha assenyalat. “Els arbres, considerats els aires condicionats de la natura, són la forma més eficaç d’alleujar la calor que pateixen els habitants de moltes ciutats del món, especialment en uns estius que, a causa del canvi climàtic, són cada cop més càlids”, ha conclòs Medi Ambient.


Foto: Parc dels Ametllers / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]