hola

Amb l’arribada del calor comença l’època d’esbarjo a platges i piscines. I com cada any, en aquesta època augmenta la incidència de les infeccions del conducte auditiu extern, les otitis externes.
La humitat acumulada a les oïdes pels banys, així com la sudoració provocada per la calor, són els principals causants de la otitis externa difusa.


Els símptomes d’otitis externes són: picor intensa; dolor a l’orella; secreció d’un color groc o verdós, que pot tenir mala olor; disminució aguda i sobtada de l’audició i, sensació de tamponament.
Per evitar les otitis externes és important seguir les següents recomanacions:
1. Eixugar bé les orelles després del bany, amb una tovallola neta i seca treure tota l’aigua acumulada als plecs externs de les orelles
2. No utilitzar bastonets per netejar-se-les. Mai s’haurien d’utilitzar bastonets, ja que poden provocar lesions internes a la pell de dins el conducte auditiu.
3. No utilitzar taps, a no ser que ho hagi recomanat un professional per alguna raó mèdica.

Un altre tema a tenir en compte a l’estiu és la protecció solar. Amb l’arribada de l’estiu augmenten les activitats a l’aire lliure i l’exposició solar. Si es vol prendre el sol, cal fer-ho amb cura. S’ha de tenir en compte que només 15 minuts d’exposició a les radiacions ultraviolades poden danyar la pell. Per tal d’evitar-ho us fem les següents recomanacions.
1. Cal protegir-se tots els dies amb crema solar, fins i tot els ennuvolats, ja que les radiacions passen a través dels núvols.
2. Si voleu prendre el sol, comenceu de forma gradual, intentant evitar entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda.
3. Apliqueu-vos filtre solar amb factor de protecció adequat al tipus de pell, 20 o 30 minuts abans de l’exposició al sol, i repetir l’aplicació de crema cada 2 hores, després de cada bany o si es sua molt.
4. Els nadons fins a 2 anys, eviteu exposar-los a les radiacions directes del sol, encara que estigui ennuvolat, i, sobretot, eviteu que el sol els toqui directament sobre el cap. Posar gorres o barret que els protegeixi les orelles i el clatell.
5. Al cotxe, evitar viatges a les hores de més sol (entre les 12h i les 17h), i dins el cotxe eviteu el sol directe utilitzant para-sols o cortines.
Trobareu més recomanacions per l’estiu al Canal Salut de gencat.cat de la Generalitat de Catalunya i a les entrades del CAP Santa Perpètua i del CAP La Florida, hem fet una exposició amb altres consells per l’estiu.
Bon estiu!


Foto: La protecció solar és molt important perquè només 15 minuts d’exposició a les radiacions ultraviolades poden danyar la pell / FreePick

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]