hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Una comissió tècnica municipal està valorant les 33 propostes presentades per la ciutadania en el marc del procés participatiu ‘Proposa i decideix’ en inversions municipals.

Finalment, s’han presentat un total de vint relacionades amb el medi ambient, i tretze amb el patrimoni històric-cultural. Durant aquest mes de juliol, l’equip tècnic quantificarà econòmicament les propostes, que en cap cas podran superar els 200.000 euros destinats al programa, i valorarà que siguin tècnicament realitzables, econòmicament viables i respectin el marc jurídic i legal existent. També es tenen en compte consideracions com que tinguin com a objectiu la intervenció en un dels àmbits establerts, que són el medi ambient i el patrimoni històric-cultural; que donin resposta a un interès o necessitat col·lectiva; que siguin executades durant el període d’inversions i no signifiquin un cost afegit en pressupostos successius; i que facin referència a àmbits i temes de competència municipal o bé assumits per l’Ajuntament.

Les propostes que superin aquesta fase de valoració seran votades pel veïnat de Santa Perpètua, que serà qui definitivament triï el destí dels 200.000 euros d’aquest programa.

La millora de l’accés al Castell de Can Taió i l’arribada de la fibra òptica, la creació d’un parc al Turó de Can Filuà, la renovació dels contenidors de residus, la creació d’una xarxa de carrils bici i de nous aparcaments segurs i vigilats per a bicicletes són algunes de les propostes presentades en l’àmbit del medi ambient, que ha recollit un total de vint aportacions.

Pel que fa al patrimoni històric-cultural, el Pavelló Annex del Centre Cívic La Florida és l’equipament que ha rebut més aportacions amb un total de quatre propostes de millora en l’accessibilitat, en la instal·lació d’un lavabo, de cortines i d’una pantalla de projecció. El passatge de la Rectora ha rebut tres propostes relacionades amb visualitzar l’absis de l’Església i la creació d’una plaça i la il·luminació intel·ligent nocturna. Pel que fa a la Torre del Rector s’han registrat dues sol·licituds d’habilitació per a usos culturals i polivalents, mentre que hi ha també dues peticions relacionades amb el Forn Romà sol·licitant la seva adequació i neteja i la millora de l’accessibilitat des del parc de Ca n’Oller.


Foto: Una vintena de propostes de medi ambient i tretze de patrimoni històric s'han presentat / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'observació d'ocells i els secrets de les plantes centren els tallers d'abril de l'Aula del parc
05 Abr 2019 14:06 - RedaccióL'observació d'ocells i els secrets de les plantes centren els tallers d'abril de l'Aula del parc

La Regidoria de Medi Ambient organitza en aquesta primera quinzena del mes d’abril dos tallers familiars [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics programa 300 sessions durant les jornades de portes obertes
21 Mai 2019 11:31 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics programa 300 sessions durant les jornades de portes obertes

La Regidoria de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza del 20 [ ... ]

Èxit de convocatòria del festival d'oci alternatiu Ludicon
14 Mai 2019 12:18 - RedaccióÈxit de convocatòria del festival d'oci alternatiu Ludicon

El festival d'oci alternatiu Ludicon ha superat les expectatives de l'organització. Tres entitats locals: [ ... ]