hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'ONGD local Santa Perpètua Solidària ha dedicat 32.000 euros i els seus esforços durant l'any 2017 a diversos projectes de cooperació internacional: les colònies per a infants refugiats sahrauís Vacances en Pau, Soumpou.

Cooperativa agrícola de dones a Tachott i la construcció de dues noves aules de les escoles d'Artemou, aquestes dues darreres a Mauritània. També durant el 2017 es va celebrar el 20è aniversari de l'entitat amb la col·laboració d'altres entitats culturals de la localitat. Dos punts importants van ser la creació de la brigada Kanji de joves que van poder fer un projecte a Senegal, així com el guiatge d'un col·lectiu de dones per constituir-se en l'entitat Leminú Marandé. També l'any passat SPSolidària va ser una de les entitats fundadores de la Taula Catalana de Codesenvolupament.

L'entitat va fer repàs d'aquestes i altres actuacions de 2017 en el decurs de l'assemblea anual de socis que s'ha celebrat el 3 de juliol L'assemblea va aprovar la memòria d'activitats i la memòria econòmica i la nova junta. En el cas de la junta hi ha hagut un canvi en la secretaria ja que Enric Ferrer ha deixat el càrrec i el substitueix Toni Felice Tirabasso.

La presidenta de SPSolidària continua sent Lídia Aymerich que ha explicat que l'ONGD local continua amb la seva filosofia de fer codesenvolupament i educació sobre desenvolupament. Aymerich ha donat especial importància al fet que les dones de Leminú Marandé, sòcies també de SPSolidària hagin assistit a l'assemblea i preveu poder fer projectes amb l'impuls d'aquest grup de treball.
Aymerich ha explicat que aquest any l'entitat treballa en una nova edició de les colònies Vacances en Pau, la finalització del projecte Soumpou cooperativa agrícola de dones, el nou aulari de les escoles d'Artemou i un de nou per a la instal·lació de molins de vent per extreure aigua de pous en els horts de dues cooperatives agrícoles de dones mauritanes. La presidenta ha explicat que ara s'ha rebut la subvenció de l'Ajuntament de Santa Perpètua per iniciar l'execució del projecte.

Lídia Aymerich ha explicat que el nou projecte dels molins de vent permet una font d'energia renovable 100% i poder eliminar la despesa del motor de gasoil que suposa un terç dels beneficis de la cooperativa agrícola de dones.

El projecte és de codesenvolupament i, per això, dues persones d'aquestes comunitats que viuen aquí aprendran a l'empresa que fa els molins de vent com es construeix i com es poden fer peces per al manteniment i seran aquestes les persones que viatjaran a Mauritània a muntar els molins i a ensenyar com fer-ne ús correctament. Aymerich destaca que aposta per l'autosuficiència de les dones, el codesenvolupament i la sostenibilitat mediambiental.

La presidenta de SPSolidària va recordar que en el darrer viatge a Mauritània es va presentar el projecte al ministre de Medi Ambient que es va mostrar molt interessat ja que el gasoil és tan car com aquí i el poder adquisitiu molt menor i perquè els molins de vent poden fer funcionar bombes en pous de fins a uns 90 metres de profunditat.


Foto: Nova junta de SPSolidària / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament aporta 2.000 euros per ajudar a pal·liar els efectes de la tempesta severa que va patir Gàmbia al juny
27 Ago 2019 14:20 - RedaccióL'Ajuntament aporta 2.000 euros per ajudar a pal·liar els efectes de la tempesta severa que va patir Gàmbia al juny

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha fet una aportació de 2.000 euros a la campanya d'emergència [ ... ]

Una butlleta guanyadora del sorteig de La Primitiva deixa més de 35.000 euros a Santa Perpètua
05 Jul 2019 10:32 - RedaccióUna butlleta guanyadora del sorteig de La Primitiva deixa més de 35.000 euros a Santa Perpètua

Una butlleta guanyadora del sorteig de la Loteria Primitiva celebrada dijous 4 de juliol ha estat validada [ ... ]

Santa Perpètua celebra la Setmana de la Mobilitat
17 Set 2019 11:01 - RedaccióSanta Perpètua celebra la Setmana de la Mobilitat

Sota el lema 'Camina amb nosaltres', l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’ha adherit un any [ ... ]