hola

RENFE ha licitat les obres de construcció de la nova estació de la línia de rodalies R8 a Santa Perpètua de Mogoda. Aquesta és una passa més cap a la possibilitat d'un nou servei ferroviari a la localitat que enllaçarà Santa Perpètua amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Granollers i Martorell, entre d'altres.

Les empreses interessades tenen ara fins al 21 de juny per presentar les seves ofertes. D'entrada, el pressupost, sense impostos, és de 2,5 milions d'euros i a l'anunci de licitació es preveu un termini d'execució de nou mesos.

Segons les converses mantingudes entre RENFE i l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i tenint en compte que el procés de licitació pot perllongar-se durant uns nou mesos, les obres de construcció de l'estació de la Granja Soldevila podrien començar a principis de l'any 2019 i entrar en servei a finals d'aquell mateix any.

RENFE s'ha compromès a fer una presentació de l'estació a Santa Perpètua abans de l'estiu. Des d'Alcaldia han avançat que l'acte es realitzarà al Bar Restaurant Granja Soldevila.

La nova estació de viatgers de la R8 a Santa Perpètua incorpora al vestíbul de l'edifici un Punt d'Atenció al Viatger, màquines d'autovenda i control d'accessos. La connexió entre andanes es farà a través d'un pas inferior. I els treballs inclouen també la urbanització dels accessos així com el recreixement, repavimentació i encaminaments i la instal·lació de sistemes d'informació al viatger. Per accedir a les dues andanes s'hi col·locaran ascensors i les andanes disposaran de marquesines. El projecte, segons informa RENFE, tindrà en compte la integració paisatgística del nou equipament amb el seu entorn.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, afirma estar "molt contenta amb aquest anunci de licitació de les obres" i assegura que es tracta "d'un pas més que ens apropa a la futura estació de la Granja Soldevila".


Garcia recorda que l'entrada en servei de l'estació possibilitaria connectar Santa Perpètua amb la UAB en cinc minuts, en un quart d'hora amb Granollers i en 25 minuts amb Martorell. L'alcaldessa subratlla que si es compleixen els terminis de temps previstos, com a molt tard, l'estació entraria en servei a finals de 2019.

La primera edil ha avançat que a falta de concretar la data, en un mes, la ciutadania podrà conèixer el projecte de l'estació Granja Soldevila al costat d'on s'aixecarà el nou equipament.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha recordat que fa més de 20 anys que Santa Perpètua reclama que aquesta línia ferroviària que travessa el municipi fos d'ús de viatgers i amb parada i ha agraït que durant tot aquest temps s'ha reivindicat conjuntament amb associacions de veïns, entitats i ciutadania. Garcia ha afirmat que "aquest mèrit ens l'hem d'atribuir tots plegats".


Foto: Imatge virtual de les marquesines / Renfe

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]