hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.50 (1 Vote)

Els treballs d’obtenció d’aigua dels dos pous que s’han construït als terrenys de la Cooperativa agrícola de dones Soumpou, a Tachott Berane (Mauritània) ja han finalitzat i amb més èxit de l’esperat, segons informa l’ONGD SPSolidària. El cabal d’aigua ha superat els sondejos fets en un principi.


El coordinador de projectes a Mauritània de SPSolidària, Manel Llord, afirma que “és una gran notícia que hi hagi més cabal d’aigua del previst ja que això permetrà cultivar la superfície amb tota tranquil·litat, i a més ajudar a l’abastiment amb garanties del Centre Matern Infantil, construït i en funcionament des de fa poc més d’un any també per SPSolidària”.

El projecte d’hort comunitari de dones gestionat per la Cooperativa Soumpou consta de dues fases, la d'obtenció d'aigua i la de condicionament de les cinc hectàrees de terreny, segons explica Llord.
Tachott Berane està situat en una zona en la qual l’agricultura estava marcada i regulada exclusivament a la temporalitat de les pluges. El projecte inclou també la formació de les cooperativistes en tècniques agrícoles i nous productes no cultivats tradicionalment, els quals ja han començat a donar uns excel·lents resultats a la zona, segons explica l’entitat.

Manel Llord destaca la col·laboració i implicació de les dones cooperativistes i del Ministeri d’Agricultura de Mauritània, responsable de la formació en tècniques agrícoles i en gestió de la cooperativa. “D’aquesta manera, les dones esdevenen autosuficients en la direcció, administració i gestió de la seva cooperativa, sense dependre dels homes”, subratlla Llord, que també ha informat que una branca de la segona fase del projecte és l'adquisició d'un tractor.

Aquest hort comunitari afavorirà la salut sobretot d'infants i nadons com ja s'ha comprovat en altres localitats de la regió on SPSolidària fa anys que va posar en marxa un hort similar. Manel Llord afirma que es combat l'avitaminosi amb la introducció de producte fresc com hortalisses i fruites.

SPSolidària està satisfeta amb el cabal d'aigua que s'ha obtingut dels pous de l'hort de la cooperativa agrícola de dones Soumpou a Tachott Berane. És més del previst i permetrà subministrar aigua al Centre Materno Infantil.


Foto: Part de les hectàrees que es dedicaran a l'hort /SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Aula del parc organitza un taller per conèixer quins animals i plantes viuen al municipi
18 Oct 2018 11:35 - RedaccióL'Aula del parc organitza un taller per conèixer quins animals i plantes viuen al municipi

L’Aula del parc organitza aquest diumenge 21 d’octubre el taller 'Descoberta de la natura a la tardor', [ ... ]

Els Bancs d'Aliments criden al voluntariat per al Gran Recapte
06 Nov 2018 11:06 - RedaccióEls Bancs d'Aliments criden al voluntariat per al Gran Recapte

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya impulsen una nova edició, la desena, del Gran Recapte que [ ... ]

Es presenta l'Asociación Dominicana Sol y Lluvias
29 Oct 2018 11:14 - RedaccióEs presenta l'Asociación Dominicana Sol y Lluvias

La Asociación Dominicana Sol y Lluvias (ADSL) s'ha presentat oficialment a Santa Perpètua amb una [ ... ]