hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.50 (1 Vote)

Els treballs d’obtenció d’aigua dels dos pous que s’han construït als terrenys de la Cooperativa agrícola de dones Soumpou, a Tachott Berane (Mauritània) ja han finalitzat i amb més èxit de l’esperat, segons informa l’ONGD SPSolidària. El cabal d’aigua ha superat els sondejos fets en un principi.


El coordinador de projectes a Mauritània de SPSolidària, Manel Llord, afirma que “és una gran notícia que hi hagi més cabal d’aigua del previst ja que això permetrà cultivar la superfície amb tota tranquil·litat, i a més ajudar a l’abastiment amb garanties del Centre Matern Infantil, construït i en funcionament des de fa poc més d’un any també per SPSolidària”.

El projecte d’hort comunitari de dones gestionat per la Cooperativa Soumpou consta de dues fases, la d'obtenció d'aigua i la de condicionament de les cinc hectàrees de terreny, segons explica Llord.
Tachott Berane està situat en una zona en la qual l’agricultura estava marcada i regulada exclusivament a la temporalitat de les pluges. El projecte inclou també la formació de les cooperativistes en tècniques agrícoles i nous productes no cultivats tradicionalment, els quals ja han començat a donar uns excel·lents resultats a la zona, segons explica l’entitat.

Manel Llord destaca la col·laboració i implicació de les dones cooperativistes i del Ministeri d’Agricultura de Mauritània, responsable de la formació en tècniques agrícoles i en gestió de la cooperativa. “D’aquesta manera, les dones esdevenen autosuficients en la direcció, administració i gestió de la seva cooperativa, sense dependre dels homes”, subratlla Llord, que també ha informat que una branca de la segona fase del projecte és l'adquisició d'un tractor.

Aquest hort comunitari afavorirà la salut sobretot d'infants i nadons com ja s'ha comprovat en altres localitats de la regió on SPSolidària fa anys que va posar en marxa un hort similar. Manel Llord afirma que es combat l'avitaminosi amb la introducció de producte fresc com hortalisses i fruites.

SPSolidària està satisfeta amb el cabal d'aigua que s'ha obtingut dels pous de l'hort de la cooperativa agrícola de dones Soumpou a Tachott Berane. És més del previst i permetrà subministrar aigua al Centre Materno Infantil.


Foto: Part de les hectàrees que es dedicaran a l'hort /SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'enllumenat de Nadal il·luminarà els carrers de Santa Perpètua fins el 6 de gener
03 Des 2018 14:01 - RedaccióL'enllumenat de Nadal il·luminarà els carrers de Santa Perpètua fins el 6 de gener

Els llums de Nadal de Santa Perpètua es van encendre per primer cop dissabte 1 de desembre en el marc [ ... ]

Arts Humanes organitza diumenge la cinquena edició de la Festa Holi al Recinte Firal
29 Mar 2019 11:45 - RedaccióArts Humanes organitza diumenge la cinquena edició de la Festa Holi al Recinte Firal

La cinquena Festa Holi que organitza l’Associació Arts Humanes a Santa Perpètua de Mogoda se celebrarà [ ... ]

Santa Perpètua incorporarà 48 bancs fets de plàstic reciclat
15 febrer 2019 11:21 - RedaccióSanta Perpètua incorporarà 48 bancs fets de plàstic reciclat

Santa Perpètua incorporarà al mobiliari urbà 48 bancs ecodissenyats de plàstic reciclat cedits per [ ... ]