hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La xarxa de camí escolar que correspon a l'Escola Tabor ha estat la primera a començar-se a pintar aquest dijous 26 d'abril. Vuit alumnes han fet algunes pintades del logotip de color taronja, el que identificarà aquest centre educatiu.

L'Ajuntament ha adquirit una pintura especial per tal que la poguessin fer servir els escolars. La resta de logotips del camí els pintaran treballadors municipals. L'aranya de camí escolar de la Tabor passa pels carrers d'Anselm Clavé, Joaquim Malats i Joan Fiveller fins al de Prat de la Riba; carrer de Genís Sala, Frederic Soler i Cristòfol Colom, la Rambla fins al carrer del Pare Rodés; i avinguda de Jacint Verdaguer, Rambla i carrer del Pare Rodés. Aquesta proposta va sorgir del Primer Fòrum Educatiu Local i fa dos cursos que s'està treballant a través del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) que lidera la Regidoria d'Educació. L’objectiu és oferir un espai segur per a l'alumnat de manera que es fomenti l'anar a peu de casa a l'escola. Des de l'Escola Tabor també es començarà a treballar en l'anomenat Comerç amic que consistirà en que els establiments del camí escolar siguin un lloc de refugi i ajuda en cas de necessitat d'aquests alumnes que van a peu.

El regidor d'Educació, Antonio Egea, s'ha mostrat molt content davant d'aquesta primera pintada de camí escolar del qual assegura que "és el resultat de la voluntat, la participació i la implicació de la ciutadania i de molt treball en xarxa". Egea ha afirmat que "s'han bolcat en la seva execució diferents agents de l'Ajuntament, els membres del PEC, la majoria d'escoles i AMPA i els infants amb les propostes de logotip i les pintades que comencen ara". El regidor d'Educació ha volgut subratllar l'aposta "per fer ciutat per i amb els infants".

D’altra banda, treballadors municipals van pintar el logo identificatiu dels camins escolars en els passos de vianants de l’avinguda de Girona.

La imatge de la xarxa de camins escolars es va decidir en el segon Fòrum Educatiu Local, organitzat per l’Ajuntament de Santa Perpètua a l’octubre de 2017.

Des del curs passat els membres del PEC treballen per elaborar una xarxa que enllaci els centres educatius amb les seves zones de referència, centres de lleure i equipaments a través d’uns camins segurs, agradables i que fomentin l’autonomia dels infants que van a peu de casa a l’escola a partir dels deu anys. Amb aquest objectiu es van fer enquestes entre les famílies escolaritzades als centres perpetuencs per conèixer els hàbits de mobilitat i els seus recorreguts habituals a peu.


Foto: 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els Bancs d'Aliments criden al voluntariat per al Gran Recapte
06 Nov 2018 11:06 - RedaccióEls Bancs d'Aliments criden al voluntariat per al Gran Recapte

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya impulsen una nova edició, la desena, del Gran Recapte que [ ... ]

Obert el període de matriculació a l'Escola d'Adults
06 Set 2018 10:47 - RedaccióObert el període de matriculació a l'Escola d'Adults

Les matriculacions a l’Escola d’Adults Can Folguera per al curs escolar 2018-2019 finalitzaran el [ ... ]

Bona acollida a la programació del Més Estiu
19 Jul 2018 12:02 - RedaccióBona acollida a la programació del Més Estiu

La Regidoria de Joventut està molt satisfeta amb el desenvolupament del Més Estiu, que clourà definitivament [ ... ]