hola

Òmnium Cultural va anunciar aquest dijous 12 d’abril en el decurs d’una roda de premsa que organitzarà a Santa Perpètua de Mogoda la jornada Cultura contra la repressió en suport al perpetuenc Jordi Cuixart, president d’Òmnium.

Una quarantena d’artistes, entre els quals hi ha el grup Gossos o Gerard Quintana, entre molts d’altres, prendran part en la diada que se celebrarà al parc de la Ribera des de les 11.30 hores. Familiars i amics de Jordi Cuixart també han impulsat la jornada i agraeix totes les mostres de suport rebudes.

Òmnium Cultural organitzarà el diumenge 22 d’abril a Santa Perpètua de Mogoda la jornada Cultura contra la repressió. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’entorn del perpetuenc Jordi Cuixart i Òmnium Cultural coincidint amb el dia que Cuixart, president d’Òmnium, fa 43 anys. Segons ha explicat l’entitat organitzadora en una roda de premsa que va tenir lloc aquest dijous 12 d’abril a Barcelona, l’objectiu és convertir la diada “en un homenatge a Cuixart i a tots els represaliats per l’Estat espanyol a més de ser un crit unànime contra la repressió”. L’organització espera que milers de persones gaudeixin d’una marató de nou hores de cultura gràcies a la col·laboració d’una quarantena d’artistes.

La jornada Cultura contra la repressió arrencarà a les 11.30 hores a la plaça de la Vila amb una cercavila que arribarà fins al parc de la Ribera, punt neuràlgic de la celebració. L’activitat té un caràcter solidari i hi haurà taquilla inversa per tal d’obtenir beneficis per a la caixa de solidaritat.

La família del perpetuenc Jordi Cuixart, també implicada a l’organització de l’esdeveniment, ha manifestat que la jornada “ens fa especial il·lusió” perquè tindrà lloc a Santa Perpètua i agraeix “la resposta de tots els col·laboradors que prendran part d’aquest acte, ja que n’hi ha hagut molts que han hagut de fer un forat a la seva agenda sense pensar-s’ho gens per poder venir. Ens omple d’orgull que el món de la cultura hagi estat tan receptiu a voler participar-hi”. La família també s’ha mostrat contenta i agraïda per “l’enorme feina que està fent tota la gent del CDR Santa Perpètua, malgrat la situació tan difícil que estan vivint” i reitera el seu suport “cap a tots els moviments pacífics que defensen drets humans i civils”.

Artistes confirmats

Entre els artistes i personalitats que prendran part a la jornada del diumenge 22 d’abril hi ha noms confirmats com Gossos, Gerard Quintana i Josep Thió, Cesk Freixas, Xavia Sarrià, Animal, Eva Piquer, Peyu, La Belluga, Oriol de Balanzó, Natza Ferrer, Pep Planas, Anna Sahun, Silvia Abril, Pink Poni, Estel Solé, Sebastià Alzamora, Mònica Terribas, Pau Poch, Roc Casagran, Sílvia Bel, Gemma Humet, Elisabet Casanovas, Quartet Mèlt, Sara Terraza, Laura Rossel, Roba Estesa, Brams, David Selvas, Ítaca Band i La Dharma, entre d’alres.

Entitats i grups musicals de Santa Perpètua també tindran protagonisme, segons expliquen des d’Òmnium perquè el grup de Gegants i els diables de Santa Perpètua hi prendran part. A més, els grups de música Pink Poni amb integrants perpetuencs molt propers a Jordi Cuixart i el grup infantil La Belluga també hi seran presents. Òmnium ha volgut destacar també la participació de castellers d’arreu de Catalunya.

L’organització ha facilitat el web www.usvolemacasa.cat/22a per a més informació sobre l’esdeveniment

Suport municipal

L’Ajuntament de Santa Perpètua dona suport a l’esdeveniment que organitzaran el 22 d’abril Òmnium Cultural i la família de Jordi Cuixart al nostre municipi. “Des de l’Ajuntament, ens hem reunit en diferents ocasions amb l’organització i hem ofert el nostre suport”, ha manifestat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que ha afegit que “intentarem facilitar l’organització d’aquest esdeveniment al nostre municipi, promogut per una entitat com és Òmnium Cultural i per una família perpetuenca i que preveu l’assistència de milers de persones”.

La primera edil ha recordat que al darrer Ple, el Consistori va aprovar una proposició que rebutjava un cop més la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i als representants d’Omnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). La proposició assenyalava que els empresonats sempre han actuat de manera pacífica, destacava que aquests empresonaments dificulten la normalització política a Catalunya i expressava la solidaritat de l'Ajuntament amb les famílies de les persones empresonades.

La Regidoria d’Igualtat ha informat que durant la jornada activarà el protocol SPM lliure de sexisme.


Foto: Participants i organitzadors a l’acte Cultura contra la repressió després de la roda de premsa a Òmnium / Òmnium

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]