hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'empresa constructora Cots i Claret executarà les obres de rehabilitació dels blocs 86-87 del passatge de Ramon Llull del barri de Can Folguera amb una baixa del pressupost inicial de l’obra del 20% i un termini d’execució dels treballs de cinc mesos i mig.

L’Ajuntament de Santa Perpètua va convocar d’urgència el procés de licitació de les obres de reforç estructural del sostre de l’aparcament situat en aquesta finca, al qual es van presentar tres empreses. Cots i Claret durà a terme els treballs per un import de 1.035.348,35 euros (sense IVA) xifra que significa una baixa de 258.837,08 euros respecte del pressupost que es presentava a licitació. Pel que fa al termini d’execució dels treballs, es determinaven set mesos i l’empresa adjudicatària s’ha compromès a realitzar-los en cinc mesos i mig. Alhora, l’Ajuntament de Santa Perpètua també ha contractat la direcció facultativa i executiva de l’obra.

El Consistori ha informat que l’empresa i la direcció de l’obra estan estudiant poder iniciar els treballs la segona o la tercera setmana del mes d’abril.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s’ha mostrat satisfeta pel fet que s’han reduït els terminis d’execució de les obres i el preu de les mateixes i ha recordat que el projecte ha d’estar finalitzat abans que acabi l’any per poder justificar les subvencions que ha rebut el veïnat d’aquests edificis per part del Ministeri de Foment i l’Agència Catalana de l’Habitatge i que ascendeixen al 70% de l’import de l’obra sense IVA.

El projecte consisteix en les obres de reforç estructural del sostre de l’aparcament situat a la planta soterrani dels blocs 86-87, damunt del qual hi ha 26 locals comercials en planta baixa i 80 habitatges en les cinc plantes superiors, a raó de 16 habitatges per planta.

L’Ajuntament va signar el 23 de gener un conveni amb la mancomunitat de propietaris de la finca amb l’objectiu que el Consistori executés subsidiàriament aquests treballs a causa de la complexitat dels mateixos i per l’elevat nombre de persones afectades. El document també estableix que el veïnat que així ho demani podrà sol·licitar de manera fraccionada el pagament de la despesa, amb els interessos legals corresponents. “Des que es va detectar el problema, hem treballat colze a colze amb el veïnat i avui és un dia que ens podem felicitar totes i tots per la bona gestió feta”, manifestava l’alcaldessa durant la signatura del conveni i afegia que “ara esperem i desitgem que l’obra vagi molt bé i que s’agilitzi per poder tenir endreçats aquests blocs i assegurar la seguretat i l’estabilitat de tot el veïnatge”.

En el marc d’aquest conveni, l’Ajuntament també ha contractat un tècnic per redactar el projecte de reparació d’elements que actualment estan en situació de risc i la reparació i/o substitució dels baixants dels habitatges i locals que presenten pèrdues.


Foto: Exterior dels blocs 86-87 del barri de Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà un projecte al Sàhara per a la millora alimentària
21 Nov 2018 12:04 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà un projecte al Sàhara per a la millora alimentària

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà un nou projecte de cooperació directa als campaments de [ ... ]

L'alumnat de Primària celebra el Dia de l'Arbre i planta catorze exemplars
21 Mar 2019 12:11 - RedaccióL'alumnat de Primària celebra el Dia de l'Arbre i planta catorze exemplars

Més de 280 infants de les escoles Bernat de Mogoda, La Florida, Santiga i Tabor han participat durant [ ... ]

Isabel Garcia:
08 Mar 2019 15:04 - RedaccióIsabel Garcia: "Volem que el segle XXI sigui el segle de les dones"

"Volem que el segle XXI sigui el segle de les dones, de la justícia, de la igualtat i dels drets humans [ ... ]