hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda obre avui dimarts 3 d’abril el termini perquè la ciutadania pugui presentar propostes al procés participatiu d’inversions municipals. El Consistori ha destinat un pressupost de 200.000 euros per dur a terme les accions que siguin escollides pels veïns i veïnes del municipi, que hauran d’estar relacionades amb els àmbits del medi ambient i del patrimoni històrico-cultural.

El procés participatiu d’in­ver­sions municipals es presenta sota l’eslògan Proposa i decideix i està obert a totes les persones empadronades majors de setze anys, les associacions i entitats inscrites al registre municipal, i aquells col·lectius representats per una persona major de 16 anys i empadronada a Santa Perpètua.

El Consistori ha dissenyat una fitxa que es podrà descarregar del web municipal i recollir als equipaments municipals i que caldrà emplenar. Entre les dades de la proposta, es pot assenyalar el pressupost, si es disposa d’aquesta informació, l’objectiu i una descripció de la mateixa. També es poden adjuntar fotografies, plànols i altres documents que la persona o entitat participant consideri d’interès.

Les propostes es poden presentar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o bé mitjançant instància telemàtica a través de la Seu electrònica, per a la qual es requereix que l’usuari disposi de certificat digital. El termini de presentació es perllongarà fins al 4 de juny. Durant aquest temps, l’Ajuntament organitzarà xerrades i farà difusió mitjançant els mitjans de comunicació municipals per facilitar la participació i fomentarà el debat i la implicació ciutadana.

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha convidat a la ciutadania i a les entitats del municipi a prendre part en aquest procés i ha destacat que aquest “és un mecanisme de participació ciutadana que pretén implicar els veïns i veïnes en la presa de decisions per definir el destí d’una part dels recursos públics municipals”.

La primera edil ha manifestat que aquesta acció respon al compromís del govern municipal de cercar una major implicació i participació de la ciutadania en els afers públics.

Un cop presentades les propostes, una comissió tècnica municipal les estudiarà i valorarà la viabilitat tècnica i econòmica, d’acord als criteris establerts a les bases de la convocatòria que preveuen aspectes com que s’ajustin als àmbits establerts, que siguin de competència municipal, que donin resposta a un interès o necessitat col·lectiva, que siguin tècnicament realitzables, econòmicament viables i respectin el marc jurídic i legal, entre d’altres aspectes. Els projectes presentats també seran quantificats econòmicament per un equip tècnic i no podran superar en cap cas els 200.000 euros, import destinat a aquest programa.

Les propostes que superin aquesta fase seran votades pel veïnat major de 16 anys, que hagi realitzat la inscripció prèvia mitjançant un formulari electrònic al web municipal o bé presencialment als centres cívics. Les bases del procés participatiu es poden consultar en el web municipal staperpetua.cat , on també es pot descarregar la fitxa específica per proposar projectes.

Patrimoni i medi ambient

Les propostes han de fer referència a àmbits i temes de competència municipal o bé assumides per l’Ajuntament i han d’estar relacionades amb el medi ambient i el patrimoni històrico-cultural. Aquests projectes d’inversió principalment es poden dirigir a cobrir objectius de millora, tant per a intervencions de nova execució o sobre possibles deficiències que s’hi poden localitzar. També cal tenir en compte que les inversions no són activitats com festes i esdeveniments culturals o esportius, per exemple, ni serveis ni subvencions.

Pel que fa al medi ambient, les propostes han d’estar dirigides a la millora o nova implementació i han de tenir com a objectiu la millora o manteniment d’espais naturals, la intervenció per garantir la qualitat ambiental o fomentar un estil de vida respectuós amb el medi ambient. Entre els àmbits que es proposen, hi figuren les rieres i torrents i les seves lleres, principalment en el cas de Santa Perpètua la riera de Caldes, els residus, l’educació mediambiental, l’eficiència energètica i la sostenibilitat, el manteniment i la millora dels espais periurbans i els camins, la mobilitat sostenible, la contaminació atmosfèrica i la qualitat de l’aire o la biodiversitat.

En el segon cas, les propostes han de preveure la millora dels edificis o elements que formen part del patrimoni arquitectònic històrico-cultural municipal o privat d’ús públic sobre el qual l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ostenti algun dret, i que estiguin catalogats en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic. Entren en aquest àmbit equipaments i espais com la Torre del Rector, el Casal d’Avis de la plaça de la Vila, el Pavelló annex a la Casa Windisch (Centre Cívic La Florida), la Granja Soldevila, el passatge de la Rectoria, el Forn romà del Camp d’en Ventura de l’Oller i el nucli de Santiga.


Foto: La ciutadania de Santa Perpètua podrà presentar propostes fins al 4 de juny / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Humana recupera més de 35 tones de tèxtil usat a Santa Perpètua durant l'any passat
29 Gen 2019 15:29 - RedaccióHumana recupera més de 35 tones de tèxtil usat a Santa Perpètua durant l'any passat

Humana ha recuperat 35.525 kg de tèxtil usat a Santa Perpètua de Mogoda al 2018. Aquestes donacions [ ... ]

Demà s'instal·la un Punt informatiu sobre la separació de residus en el Mercat Municipal
28 febrer 2019 12:44 - RedaccióDemà s'instal·la un Punt informatiu sobre la separació de residus en el Mercat Municipal

La Regidoria de Medi Ambient i el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Occidental instal·laran [ ... ]

L'equip del Síndic rep vuit queixes i tres consultes durant la seva visita a Santa Perpètua
10 Des 2018 11:36 - RedaccióL'equip del Síndic rep vuit queixes i tres consultes durant la seva visita a Santa Perpètua

L’equip del Síndic de Greuges va rebre un total de deu visites en el desplaçament que va realitzar [ ... ]