hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L’Oficina Municipal d’in­formació al consumidor (OMIC) de Santa Perpètua va atendre l’any 2017 un total de 1.330 persones, un augment de gairebé el 8% respecte l’any 2016. Avui 15 de març es commemora el Dia Mundial del Consumidor.

Segons expliquen des de l’OMIC, la causa d’aquest increment han estat les consultes sobre temes bancaris, especialment de clàusules abusives als préstecs hipotecaris, incloent les clàusules terra i la reclamació per les despeses de formalització de préstecs hipotecaris que durant aquest període ha estat molt demanat.

Els sectors més reclamats i consultats al 2017 segueixen sent0la telefonia i l’electricitat però tant en les consultes com en els expedients de reclamació hi ha un descens del sector de telefonia, incrementant-se’n altres com el gas, el comerç fora d’establiments (vendes per internet, a domicilis...), venda i reparació d’electrodomèstics i el sector dels serveis professionals.

L’OMIC ha avançat que l’import retornat a les persones consumidores a través de la mediació de l’OMIC (anul·lació de deutes i abonaments) supera els 24.600 euros tot i que la dada és variable ja que depèn dels imports reclamats.

Servei d’Orientació Jurídica

L’any passat l’OMIC va oferir també assessorament referent a clàusules terra a càrrec del Col·legi d’advocats de Sabadell gràcies a un conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament. L’objectiu d’aquesta proposta, que ha tingut bona acollida, ha estat oferir una millor atenció i resposta a la demanda ciutadana sobre temes especialitzats relacionats amb els préstecs hipotecaris.
A més, la Diputació de Barcelona també va començar a oferir aquest mateix servei al juliol de 2017, el que va incrementar l’oferta d’orientació jurídica gratuïta al ciutadà a l’OMIC.

Tot i que el primer objectiu d’aquest servei va ser donar resposta a la gran demanda d’informació sobre l’abús d’algunes clàusules dels préstecs hipotecaris, l’orientació que es dona ara ja no és exclusivament per aquest tema sinó que es pot tractar gairebé qualsevol matèria jurídica, civil i administrativa. L’OMIC recorda que es pot demanar cita prèvia per aquest i tots els serveis que s’ofereixen des de l’oficina trucant al telèfon 93 560 01 03. L’OMIC està ubicada a la Granja Soldevila.

Activitats

L’Oficina Municipal d’In­formació al Consumidor (OMIC) ha presentat la seva memòria de 2017 on es contemplen totes les activitats realitzades al llarg d’aquests mesos. A nivell de difusió, l’OMIC compta amb una secció mensual fixa a l’Informatiu on presenta, a través de fitxes, consells i recomanacions a la població en general sobre temes varis de consum (podeu veure-ho a la pàgina 29 un cop al mes) A Ràdio Santa Perpètua, el servei també col·labora al magazine Fem Matí on s’informa sobre diferents temes de consum.

Una de les activitats més consolidades de l’OMIC és la celebració de la Setmana del Consum. Al 2017 va tenir lloc l’edició número sis i es van realitzar diverses activitats com ara un consultori obert o la primera gimcana del consum, adreçada a infants a partir de sis anys i les seves famílies. El cicle de xerrades sobre seguretat i consum per a la gent gran i per a comerços o activitats en el marc de la Programació estable a les escoles han estat també altres activitats organitzades pel servei.


Foto: Un usuari de l’OMIC fa una consulta a l’oficina aquest mes de març / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Prova pilot per solucionar les humitats del Celler de la Granja Soldevila
23 Gen 2019 13:57 - RedaccióProva pilot per solucionar les humitats del Celler de la Granja Soldevila

L’Ajuntament ha iniciat les obres d’adequació dels espais museïtzats de la Granja Soldevila amb [ ... ]

AFIFAC ofereix a partir d'avui l'activitat 'Conversacions sobre l'art '
27 Mar 2019 10:27 - RedaccióAFIFAC ofereix a partir d'avui l'activitat 'Conversacions sobre l'art '

L’Associació d’afectats/des de Fibromiàlgia i Síndreme de fatiga crònica (AFIFAC) endega una [ ... ]

La Festa de la Ràdio, amb Alfred Garcia, atreu unes 700 persones
12 Mar 2019 15:08 - Estrella NúñezLa Festa de la Ràdio, amb Alfred Garcia, atreu unes 700 persones

Alfred Garcia va ser l'artista més esperat de la Festa de la Ràdio que es va desenvolupar el 7 de [ ... ]