hola

El procés participatiu endegat per la Regidoria de Relacions Ciutadanes previ a l’elaboració dels reglaments d’ús i gestió dels centres cívics i de participació ciutadana ha posat de manifest que les entitats i els usuaris volen que s’impulsin processos de participació expressa i participar de la gestió dels centres cívics.



Sobre els centres cívics, les aportacions reforcen els objectius actuals de foment de la participació, d’informació i formació de la ciutadania, oferir espais i facilitar la creació de xarxa social. Les entitats demanen que es prioritzin les activitats segons els objectius i que s’equilibrin les cessions d’espais per afavorir la diversificació d’actes. D’altra banda, entitats i ciutadania volen participar de la gestió i que hi hagi un règim sancionador per a les actituds incíviques i l’incompliment de les normes. Una demana generalitzada és l’adaptació en la gestió a les noves tecnologies i dotar als centres cívics de wifi públic.

Respecte del reglament de participació ciutadana, la majoria d’aportacions van dirigides a impulsar processos de participació expressa. Sobre els actuals consells municipals es considera que els criteris generals haurien de ser coincidents però mantenir-los per separat. Els grups municipals a l’oposició proposen la participació individual en els plens, però no ha estat demandat per la ciutadania.

La regidora de Relacions Ciutadanes, Sandra Gómez, s’ha mostrat contenta per les aportacions i ha destacat que “les inquietuds de la ciutadania són diferents a la dels grups municipals respecte a la participació ja que les entitats i la ciutadania entenen la participació directament en el dia a dia de l’ús dels centres cívics”. Gómez ha subratllat que “l’Ajuntament, en la mateixa línia de l’oposició, vol reglamentar tot el que es fa al municipi amb caràcter participatiu”.

Un total de 37 persones de 22 entitats diferents van participar a les reunions convocades per la Regidoria de Relacions Ciutadanes amb l’objectiu de mantenir trobades prèvies a l’elaboració dels reglaments d’ús i gestió dels centres cívics i de participació ciutadana de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

 


Foto: Trobada de la Taula de centres cívics al Centre Cívic Can Taió / Relacions Ciutadanes

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]