hola

La programació de la Santa Moguda va comptar amb molt bona acollida durant els tres dies d'activitats. Aquesta festa, organitzada per un col·lectiu d'entitats en el marc de la Festa Major d'hivern, és la cinquena vegada que es realitza.

Les activitats es van iniciar amb un concurs de pinxos al Casal Popular Pit-roig en el qual van participar sis persones i amb un concert en acústic. Divendres es va desenvolupar el novè Corretasques de Festa Major amb una molt bona participació de joves tot i la pluja caiguda just a l'inici del recorregut.

Dissabte va ser el dia amb més activitats de la Santa Moguda. El parc Municipal va ser l'escenari on l'AMPA de l'Escola Els Aigüerols va fer tallers infantils amb material reciclat i el Mercat d'intercanvi de joguines. També hi va haver animació infantil amb el grup 4x4. Una vuitantena de persones van prendre part del dinar popular i a la tarda el CDR de Santa Perpètua va convidar l'activista feminista Betlem C. Bel a fer una xerrada. Dissabte a la nit al CAM moltes persones es van atansar per gaudir dels concerts de la Santa Moguda Nocturna a càrrec de Molécula rock, Insershow i PD Magenta.

L'organització s'ha mostrat contenta pel desenvolupament de la Santa Moguda. A l'hora de dinar, es va fer la lectura del manifest de la Santa Moguda on es va recordar que aquesta era la cinquena festa major d'hivern autogestionada i assegurava que "cada any notem que té millor rebuda i que està més arrelada" També va fer esment al dia 8 de març "El dia de la dona treballadora, que malgrat estar doblement explotada pel sistema capitalista es planteja fer vaga i sortir de festa. Aquest any hem de fer possible la Vaga General Feminista, si les dones movem el món, aquest any l'aturarem!"

El text continuava recordant que a La Santa Moguda tothom té cabuda i que en aquesta cinquena edició han participat una desena d'entitats. També es va recordar en la lectura del manifest la situació política i judicial actual: "Des de La Santa Moguda reclamem la llibertat de qualsevol pres o presa política i, defensem i veiem injust i incoherent que per unes lletres que no agraden a un Estat repressiu i opressor, es jutgi a algú amb aquests arguments tan buits. Absolució Valtonyc! Llibertat Presos Polítics!"


Foto: Dinar popular de La Santa Moguda / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]