hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda executarà subsidiàriament les obres de reparació dels blocs 86-87 del passatge de Ramon Llull del barri de Can Folguera. L’alcaldessa, Isabel Garcia, i la presidenta i representant de la mancomunitat de la finca, Lidia Silvestre, han signat un conveni de col·laboració per a la reparació de les patologies estructurals de l’edifici.

Les obres tenen un pressupost de 1.700.000 euros, dels quals Generalitat i Estat aportaran gairebé un milió. El Consistori també ha anunciat que obrirà una línia d’ajuts per a les famílies amb més dificultats econòmiques.

El conveni recull que serà l’Ajuntament de Santa Perpètua qui realitzarà l’execució subsidiària de les obres de reparació a causa de la complexitat de les mateixes i per l’elevat nombre de persones afectades. A la finca, hi viuen una vuitantena de famílies i se situen una quinzena de locals comercials als baixos.

La signatura del conveni va tenir lloc dimarts 23 de gener a la Casa Consistorial i també va comptar amb l’assistència del primer tinent d’alcalde, Joan Alcántara, de l’administradora de la finca i d’una desena de veïns de la mancomunitat afectada.

Les obres tenen un pressupost estimat de 1.700.000 euros. Ajuntament i veïnat han treballat conjuntament des de fa mesos per aconseguir ajuts per a aquests treballs, que finalment rebran una subvenció de gairebé una milió d’euros, el 70% de l’import de l’obra sense IVA, per part del Ministeri de Foment (492.000 euros) i la Generalitat de Catalunya (492.000 euros). Les famílies hauran d’assumir el 30% restant (421.00 euros), a més de l’IVA de l’operació, (295.000 euros). En aquest sentit, l’Ajuntament també ha anunciat que obrirà una nova línia de subvencions per a aquelles famílies que no puguin assumir la despesa que suposa aquesta inversió.

El Consistori licitarà les obres i farà tot el seguiment per tal que els treballs estiguin finalitzats a data de 31 de desembre de 2018, tal i com requereixen les subvencions atorgades per les administracions autonòmica i estatal.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s’ha mostrat molt satisfeta per la signatura del conveni i ha manifestat “des que es va detectar el problema, hem treballat colze a colze amb el veïnat i avui és un dia que ens podem felicitar totes i tots per la bona gestió feta”. “Ara esperem i desitgem que l’obra vagi molt bé i que s’agilitzi per poder tenir endreçats aquests blocs i assegurar la seguretat i l’estabilitat de tot el veïnatge”, ha afegit.

La presidenta de la Comunitat de Propietaris de la finca, Lidia Silvestre, ha agraït la implicació i l’esforç de l’administració i ha detallat que se’ls ha donat la “possibilitat de dur a terme i fer front a aquesta obra, en una situació molt crítica i excepcional, que d’una altra manera no hagués estat possible, i més en un barri on la gent és treballadora, potser en situació precària i amb menys recursos”. Lidia Silvestre ha destacat la importància de les obres per a les vuitanta famílies que viuen a la finca. “Per a nosaltres és casa nostra i se’ns dóna la possibilitat que això s’arregli, tornar a la normalitat i no preocupar-te si el teu edifici està apuntalat ni allò que tens sota dels peus”, ha conclòs.

Per la seva part, el primer tinent d’alcalde, Joan Alcántara, ha destacat que amb aquest conveni s’ha iniciat la solució “d’un problema molt important que pateix l’edifici, a causa de les humitats i el mal estat del pàrquing de la finca i que principalment afecta a les plantes baixes comercials” i ha recalcat que “mai hi ha hagut perill d’enfonsament però la reparació és urgent”.

Alcántara ha indicat que l’Ajuntament licitarà els propers dies les obres i intentarà escurçar els terminis per tal de complir les condicions de les subvencions rebudes i supervisarà i vigilarà que els treballs s’executin de manera correcta i a temps. El tinent d’alcalde ha manifestat que “som conscients que el veïnat sol no hagués pogut dur a terme una reparació d’aquesta envergadura i nosaltres estem en disposició de fer-ho”. També ha assenyalat que l’Ajuntament, com a licitador i executor de les obres, finançarà els treballs i que el conveni estableix que el veïnat que així ho demani podrà sol·licitar de manera fraccionada el pagament de la despesa, amb els interessos legals corresponents.


Foto: Un moment de la signatura del conveni / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]