hola

Més d’un centenar de persones es podran beneficiar de les accions de formació i ocupació que l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda durà a terme en el marc d’una nova subvenció del programa Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El Consistori perpetuenc rebrà un ajut de 439.364,01 euros d’aquest organisme, que destinarà a la reedició dels dispositius d’inserció laboral Dones Competents i Engega’t; a formació qualificada sobre jardineria ecològica i paviments arquitectònics, respectivament; a tres accions ocupacionals, dues relacionades amb aquestes formacions i la tercera de suport al programa juvenil de Dinamització i Intervenció en el Medi Obert (DIMO); i a la contractació d’un tècnic responsable.

La subvenció del SOC permetrà la contractació d’una quinzena de persones, que es trobin en situació de desocupació. El Consistori ha dissenyat dos programes de qualificació professional que oferiran formació relacionada aquest any a la jardineria ecològica i als paviments arquitectònics, que després tindran continuïtat en les seves respectives accions ocupacionals. L’objectiu és formar les persones per després poder-les contractar durant un període de sis mesos. En aquest sentit, com a novetat s’ha introduït la formació sobre paviments arquitectònics i la conseqüent acció ocupacional i professional titulada Pavimentació d’elements del pla de mobilitat sostenible. Vuit persones podran realitzar aquesta formació, que tindrà una durada de dos mesos. L’Ajuntament ha assenyalat que s’ha detectat que al municipi hi ha una mancança de treballadors específicament d’aquest perfil i que, per aquest motiu, s’ha optat per introduir aquesta formació. Sis d’aquestes vuit persones seran contractades pel Consistori durant un període de sis mesos per tal de dur a la pràctica els coneixements adquirits i millorar la qualitat de l’espai públic del municipi. Un any més, el Consistori oferirà formació en jardineria, que s’adreçarà a vuit persones, sis de les quals seran contractades en el Pla de sostenibilitat dels espais naturals i dels paisatges aquàtics del parc Central.

Com a novetat, el SOC ha atorgat subvenció per a la contractació de tres persones de suport al programa municipal de Dinamització i intervenció en el medi obert (DIMO). El Consistori va sol·licitar ajut per a cinc contractes, però finalment s’han atorgat tres. L’objectiu és oferir suport a l’equip DIMO en la detecció i en l’establiment de vincles amb joves i adolescents que han pres el carrer com a lloc de trobada i d’estada i generar dinàmiques d’acompanyament, prevenció i actuació.

Per a la formació en jardineria ecològica i en paviments arquitectònics el SOC, ha atorgat un ajut de 17.330,80 euros, mentre que per als tres programes ocupacions destinarà 254.076,06 euros.

Dispositius d’inserció Dones Competents i Engega’t

L’Ajuntament tornarà a dur a terme un any més el dispositiu d’inserció laboral Dones Competents, adreçat a 40 persones del municipi en situació d’atur, amb un ajut del SOC de 67.115,33 euros. El programa ofereix un itinerari modular, flexible i adaptat a les necessitats i característiques de cada usuària i inclou assessorament, orientació, formació, suport en la cerca activa i pràctiques a empreses mitjançant convenis de col·laboració. En l’edició passada, que va finalitzar al desembre, es van atendre un total de 72 dones desocupades i es va aconseguir un total de 24 insercions laborals. Les persones interessades poden adreçar-se a la Regidoria de Desenvolupament Local.

Pel que fa al programa Engega’t, s’adreçarà a 45 joves del municipi d’entre 16 i 29 anys. Aquest dispositiu de suport a la inserció laboral per a joves pretén facilitar el contacte amb el món laboral a través d’accions dissenyades a mida de les seves necessitats. El programa, dotat pel SOC amb 73.796,27 euros, també preveu la possibilitat de pràctiques a empreses a partir de convenis de col·laboració. El dispositiu presenta des de fa uns anys una metodologia innovadora basada en l’eix vertebrador de la gamificació i amb les noves tecnologies com a eina principal per la transmissió de continguts, sempre relacionats amb la cerca de feina i/o la formació. Un total de 45 joves van poder participar en l’edició 2017 d’aquest dispositiu, 26 dels quals han trobat feina.

Per últim, la subvenció del SOC també permetrà la contractació d’una persona tècnica que coordinarà el conjunt de les accions ocupacionals d’aquest programa. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s’ha mostrat satisfeta amb la concessió d’aquest ajut que “ens permetrà dedicar més esforços a dos dels nostres objectius principals que són facilitar la formació del nostre veïnat i fomentar, en la mesura de les possibilitats, l’ocupació”.

El programa Treball als barris s’adreça als municipis que han estat beneficiaris de la Llei de barris, com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera. L’Ajuntament ha rebut anualment aquesta subvenció del SOC des de l’any 2008. L’import d’aquest ajut ha anat augmentant els darrers anys pels bons resultats obtinguts. El 2015, es va situar en 337.963 euros; el 2016, en 415.594,27 euros, mentre que a la convocatòria d’enguany, aprovada al 2017 per executar el 2018, Santa Perpètua es beneficiarà d’una subvenció de 439.364,01 euros.


Foto: La jardineria centrarà dues actuacions que combinaran formació i ocupació / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]