hola

La plaça Nova ha acollit aquest dimecres 22 de novembre una caracterització de residus. Es tracta d'una activitat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Perpètua amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'objectiu de l'activitat era detectar els impropis del rebuig. Per fer-ho s'han agafat tres bosses del contenidor del rebuig situat a la plaça Nova i s'han analitzat i separat els residus.

La classificació de les deixalles abocades ha demostrat, amb dades provisionals, que el 44,5% corresponien a aquesta fracció, el rebuig. En canvi, al contenidor de la matèria orgànica hauria hagut d'anar el 23,6% de les deixalles analitzades, un 17,5% al de vidre, un 11,86% al contenidor dels envasos i un 2,5% al de paper i cartró.

Els assistents a l'activitat han estat pocs però han evidenciat la importància de la separació de les deixalles i han preguntat les dinamitzadores de l'activitat alguns dubtes sobre el reciclatge. La Regidoria de Medi Ambient havia enviat cartes als veïns propers a la plaça Novaconvidant-los a l'activitat i recordant-los la importància del reciclatge i la separació de residus.

La proposta ha volgut sensibilitzar la ciutadania sobre el reciclatge dels residus i prendre consciència de tot el que es podria haver separat en origen. L'any passat ja es va dur a terme aquesta activitat agafant bosses d'un contenidor de l'avinguda de l'Onze de setembre i la intenció es anar fent-la en diversos punts de la localitat per arribar al major nombre de ciutadans possible.
La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha explicat que al rebuig hauria d'anar el mínim residu, però, que encara hi ha persones que no fan la separació selectiva. Aquest fet "augmenta les despeses que ha de pagar el total de la ciutadania a la planta de tractament".

Entre la ciutadania que ha volgut participar a l'acte hi era Cristeta Peraile que manifestava que "fa temps que reciclo però encara tinc dubtes en el moment de fer la separació dels residus". Els assistents han coincidit en què cal més civisme i educació ciutadana per al reciclatge i han mostrat la seva preocupació per la situació del Medi Ambient.

Les persones assistents han rebut una bossa plegable petita per anar a comprar i les tres bosses per fer la separació de paper, vidre i envasos correctament a casa. L'objectiu europeu és reciclar el 60% de les deixalles i les dades de Santa Perpètua de 2016 no arriben al 28% de reciclatge.

 

Foto: caracterització de residus a la plaça Nova / Xavi Olivé

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]