hola

Més d'una trentena de representants del professorat, de pares i mares i d'alumnat així com representants de l'administració local, van participar el 7 de novembre al primer Consell Escolar Municipal (CEM) del curs 2017-2018.



Durant el Consell es va posar de manifest el malestar de la comunitat educativa per la situació en la qual s'està posant a l'escola catalana i al seu professorat. Un dels acords arribats va ser la redacció d'un manifest per demanar respecte a la funció educativa de l'escola entenent-la també com un espai de diàleg.

Al Consell es va informar també de l'atorgació d'un total del 71.000 euros en ajuts d'escolarització a l'escola bressol municipal per al curs 2017-2018. Aquest curs es preveu la possibilitat que les famílies que s’incorporin de forma tardana a l’escola bressol també puguin sol·licitar l’ajut i els sigui atorgat si compleixen les condicions de les bases de la convocatòria.

Durant el Consell, es va posar en coneixement del CEM el punt en el qual es troba el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i es va parlar especialment de la xarxa de camins lúdic-educatius o escolars així com del concepte de ciutat educadora. A més, es va informar de la creació d'una comissió mixta formada per tècnics municipals i representants del Consell Infantil Municipal del curs passat per tal de dur a terme la proposta escollida en el marc dels pressupostos participatius per a la instal·lació de wi-fi a espai públics i per a la reforma de l'skateparc.

Respecte el Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC), es va informar dels nous representants de Santa Perpètua i es van exposar algunes de les novetats de la Programació Estable a les escoles. El CEM va aprofitar per fer un repàs de les obres realitzades durant l'estiu a les escoles del municipi.

En aquesta primera trobada del CEM es va constituir la comissió d’absentisme i es va donar lectura de la normativa que regula l’absentisme escolar. També es van analitzar les dades d’absentisme del curs 16-17 i es va acordar un procediment que reguli protocols d’actuació per coordinar tots els serveis implicats. El Consell Escolar també va informar de l'inici del Programa d'Acompanyament Escolar (PAE), que s'ha iniciat aquest mes de novembre.

 


Foto: Reunió del Consell Escolar Municipal / Regidoria d'Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nou grup de trobades de mares i pares d'adolescents
17 Abr 2024 10:50 - RedaccióNou grup de trobades de mares i pares d'adolescents

Aquesta primavera el programa SPM en família que organitza el Servei d'Orientació i Acompanyament [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat
15 Abr 2024 17:36 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat

L’Institut Estela Ibèrica organitza jornada de portes obertes per a Batxillerat i cicles formatius [ ... ]

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]