hola

Aquest any, amb el lema Segueixo sent Jo, aquest dijous 21 de setembre s'ha commemorat el Dia Mundial de l’Alzheimer. L'Associació de Familiars de Malats d'Alzheimer (AFA) del Vallès Occidental i la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua van instal·lar ahir una paradeta al passeig de la Florida coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer i amb el mercat setmanal.

L'entitat va repartir tríptics informatius sobre aquesta malaltia neurodegenerativa que es caracteritza per una degeneració de les cèl·lules nervioses del cervell i una disminució de la massa cerebral. Es calcula que a Santa Perpètua resideixen prop de 200 persones afectades. Per aquest motiu, es vol impulsar la creació d'una delegació local de l'Associació de Familiars de Malats d'Alzheimer (AFA) del Vallès Occidental,una entitat que treballa per donar atenció, suport i orientació als familiars i cuidadors malats d'alzheimer.

La programació commemorativa del Dia Mundial de l'Alzheimer continuarà a Santa Perpètua el 27 de setembre amb una xerrada informativa al Centre Cívic El Vapor a partir de les 18 hores.
La presidenta d'AFA-VO, Anna Fitó i la psicòloga, Vera Noguera oferiran la xerrada Eines i estratègies : El que has de saber sobre la malaltia d'Alzheimer.

Anna Fitó ha explicat que el missatge que es vol transmetre en aquest Dia Mundial de l'Alzheimer és que "una persona amb la malaltia continua sent una persona que estima i sent".
Des de l'entitat també es reclama a les administracions més suport i entendre la malaltia de manera integrada ja que no només la pateix l'afectat sinó també els familiars, que sovint son també els cuidadors.

L'entitat va repartir tríptics informatius sobre la malaltia i espera que en el temps neixi una entitat local de familiars de malalts d'alzheimer.

Anna Fitó va destacar que és molt important comptar amb una entitat que doni suport als familiars de malalts d'alzheimer i considera necessari la creació de delegacions locals per donar suport des del mateix municipi.


Foto: Parada informativa sobre l'alzheimer / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]