hola

La Regidoria de Promoció Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza aquest cap de setmana, 27 i 28 de maig, la vuitena edició de Mostra Mogoda. Aquesta fira, de caràcter biennal, està dedicada a la pagesia, la tradició i la gastronomia. El barri de Mogoda i els voltants del Castell tornaran a ser el punt neuràlgic d’aquesta fira que es va celebrar per primera vegada el 2003 amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la tradició agrícola i ramadera de la Santa Perpètua preindustrial. Una de les novetats d’aquesta edició és la possibilitat d’anar a aquest paratge perpetuenc en autobús.

La regidora de Promoció Local, Olga Valenzuela, ha manifestat que “com cada any, convidem a tothom a gaudir de la tradició, la gastronomia i la pagesia del municipi dins un entorn privilegiat com és Mogoda”. I ha afegit que “aquest any hem posat un bus gratuït que surt de tots els barris, i també animem a arribar-hi a peu o en bici per poder gaudir de tota la natura que ens envolta i reduir al màxim el nombre de vehicles que accedeixen a la mostra”. L’INCASOL, La Perpetuenca, el CREM, el Cineclub Cisco Mosenya, el Consorci de Gallecs, i la Diputació col·laboren en Mostra Mogoda 2017 que obrirà les seves portes el dissabte de 10 a 23 hores, mentre que diumenge obrirà a les 10 i a les 20.30 h s’ha programat l’acte de cloenda. Durant el cap de setmana es podrà gaudir de mostra d’oficis i tallers: molins de farina, terrissaire i pintura. Els tallers amb aliments disposaran de productes aptes per a persones celíaques. També s’ha programat animació, passejades en ruc, jocs, granja, i s’ubicaran diverses parades, restaurants, bars i food trucks. A més, es podrà visitar l’exposició: Joan Amades: Memòria d’un poble.

D’11 a 14 i de 18 a 21 h es dese­nvoluparan tallers infantils amb Ipads. El CREM oferirà cinc visites guiades a l’interior del recinte. Cal inscripció prèvia. Altres activitats programades els dos dies són cercaviles, contes i taller de tast de cerveses artesanes, organitzat pel Consorci de Gallecs. El dia 27, destaca una xerrada d’alimentació saludable amb productes ecològics de Gallecs Sucs Verds i a les 18 h, (també diumenge, a les 12h) tast de pernils ibèrics i formatges maridats amb vi. Les inscripcions es poden realitzar a Xarcuteria Subirats i Bodega Folguera.

L'Escola Municipal de Música i Dansa amb diferents combos oferirà un concert a les 19 hores.

Diumenge, a les 12, tindrà lloc l’activitat Museu en família: Tradicions i també hi ha programada una conferència: La vida al camp als anys trenta i el Doctor Vilaseca per Ernest Vilàs, membre del CREM. També estaran senyalitzats elements del Castell de Mogoda amb codis QR.

Bus urbà gratuït

El dissabte tarda i el diumenge durant tot el dia circularà un autobús urbà. La freqüència de pas serà d’uns 30 minuts aproximadament i les parades estaran situades a l’avinguda de l’Onze de Setembre a l’alçada de l’entrada de la CIM Vallès, plaça Central, passeig de Can Taió, Tierno Galván, avinguda de Santiga (Martí Costa i Mercat Municipal), Jacint Verdaguer (Rambla i Can Folguera) i Onze de Setembre. Dissabte a la tarda, s’han establert un total de vuit serveis. El primer sortirà de la CIM Vallès a les 17 hores i el darrer finalitzarà a les 21 hores. Diumenge s’han establert setze serveis, vuit al matí (de 10 a 14h) i vuit a la tarda (de 17 a 21h). La informació i els horaris es podran consultar a les parades. 


Foto: Darrera edició de Mostra Mogoda / Josep Cano

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]