hola

Avui 21 de setembre amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, s'il·luminarà aquest vespre de color verd la font de la rotonda de la Font per sensibilitzar sobre la malaltia. A més el balcó de l'Ajuntament de Santa Perpètua també llueix avui un llaç verd, color que identifica la malaltia. La secció local de l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer del Vallès Occidental (AFAVO) amb el suport de la Regidoria de Salut commemorarà amb diverses activitats el Dia Mundial de l'Alzheimer que se celebra aquest 21 de setembre sota el lema Zero emissions, zero alzheimer.

En el marc d'aquesta programació se celebrarà un Ball solidari de ball de gitanes, una gimcana familiar, una màster class de zumba, l'obra teatral Antes de que llegue el Alemán, produïda per Les Xandrines i la xerrada DMA: ètica i apoderament: una nova mirada cap a la malaltia d’Alzheimer. Aquestes activitats es desenvoluparan a finals d'aquest mes o principis d'octubre.

L’entitat va instal·lar el dijous 16 de setembreun  punt informatiu al Merat setmanal amb l’objectiu de donar-se a conèixer i que la ciutadania també conegui els serveis que ofereix, com l’espai Respir i la formació i el suport a persones cuidadores no professionals.

A Catalunya, el 2% de la població pateix algun tipus de demència. 86.000 persones amb una mitjana d’edat que s’apropa als 81 anys són pacients afectats per l’Alzheimer; el 64,5% són dones, segons dades de la Generalitat de Catalunya.

Segons dades recollides l’any 2020 les persones amb demència realitzen una mitjana de 19,1 visites als equips d’atenció primària, mentre que un 84,1% són visitats per un servei d’urgències i un 40,2% acaben necessitant ingrés en un centre hospitalari d’aguts. Un 15,8% dels pacients diagnosticats d’Alzheimer necessiten internament en un centre sociosanitari.

Foto: La font s'il·luminarà de color verd / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]