hola

El Govern de la Generalitat ha decretat el confinament nocturn, de la una de la matinada fins a les sis del matí, per a aquells municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants, com és el cas de Santa Perpètua. Aquesta mesura s’ha adoptat davant la situació “extremadament fràgil” a causa de l’evolució de la pandèmia i afectarà un total de 158 municipis. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquesta decisió en una declaració institucional en la qual ha explicat que “volem que aquesta mesura entri en vigor el cap de setmana i tingui una durada inicial de 7 dies prorrogables”. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho ha d'autoritzar.

D'altra banda, les mesures anunciades aquest dilluns pel Govern, que tenen l’objectiu de controlar l’augment de casos i frenar la transmissió del coronavirus, han entrat en vigor avui dijous després de l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i un cop publicades al DOGC. Entre les mesures figuren la reducció de l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 0.30 hores; la limitació de les reunions i/o trobades familiars i de caràcter socias, en l'àmbit públic i privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents; la recomanació de limitar l’accés a espais públics on es pugin produir concentracions de persones entre les 0.30 hores i les 6 hores com els parcs i l'eliminació de la possibilitat de consum en grup en l’espai públic habilitat.


Foto: El passeig de la Florida durant un dels confinaments a causa de la pandèmia / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]