hola

El 26 de juny de 2011 va entrar en servei la línia de rodalies R8 (Martorell-Granollers). La posada en marxa d’aquesta línia va ser una històrica reivindicació de l’Ajuntament i de la ciutadania de Santa Perpètua que en repetides ocasions va demanar a l'Estat la posada en marxa d’un servei de passatgers aprofitant el ramal ferroviari Mollet-El Papiol. Malgrat aquesta reivindicació el servei es va inaugurar sense fer parada a Santa Perpètua al no disposar d'estació. Aquest fet va provocar que el Consistori i la ciutadania realitzessin diverses accions reivindicatives per reclamar la construcció d'una estació o una solució provisional per què els trens fessin parada a la ciutat. Fins i tot el col·lectiu d'Indignats Santa Perpètua del 15M van tallar la circulació de trens el 17 de setembre de 2011 i van lliurar a les administracions competents gairebé 3.000 signatures que reclamaven una estació de rodalies.

Una dècada després els trens passen de llarg i encara no paren però la situació ha canviat molt ja que les obres de l'estació que s'han realitzat a l'alçada de la Granja Soldevila, han finalitzat. L'estació entrarà en servei un cop que l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària doni el vist-i-plau a tot el projecte. En aquest sentit l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va explicar al programa Línia Directa, de Ràdio Santa Perpètua, que "les previsions apunten a la tardor, però creiem que no serà al setembre" i va afegir que "Renfe ens ha informat que ha presentat i lliurat el projecte d'obra tancat, liquidat i finalitzat. Ara el Ministeri de Mobilitat, Infraestructures i Agenda Urbana continuarà l'expedient ferroviari, homologant l'estació"

La R8 connecta el Baix Llobregat amb el Vallès i presta servei a les estacions de Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola Universitat, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers-Centre.


Foto: Un tren de rodalies de la R-8 circula pel pont sobre la riera de Caldes / al seu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]