hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma aquest dilluns 28 de juny a la commemoració del Dia per l'alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual. La Regidoria d’Igualtat i Drets Civils ha posat en marxa la campanya 'Estima com vulguis' per reivindicar aquesta jornada i refermar el compromís de l’Ajuntament amb els drets de les persones LGTBIQ.

En el marc de la campanya, Igualtat ha organitzat l’exposició V.I.T Very Important Trans, de Lorenzo Nogales, una mostra de vuit retrats de persones transsexuals de diferents àmbits com la política o l’educació. L’exposició es pot visitar al Centre Cívic de Can Folguera fins al 9 de juliol.

Dins la campanya Estima com vulguis també s’han celebrat dues xerrades telemàtiques. El passat 11 de juny va tenir lloc la xerrada Parlem de la Llei Trans, juntament amb l’entitat Entenem Santa Coloma LGTBI, on es va donar a conèixer aquest esborrany de llei i on es va abordar la realitat d’aquest col·lectiu. El 22 de juny es va organitzar la xerrada Como se desarrolla el activismo LGTBI fuera de las capitales?, també amb Entenem, en la qual es va parlar sobre com es pot col·laborar als municipis per lluitar pels drets del col·lectiu.

La bandera de l’arc de Sant Martí oneja des del 7 de juny i fins al 5 de juliol a diferents equipaments del municipi i avui presideix la balconada de la Casa de la Vila. També durant aquest període el bus urbà circula per Santa Perpètua amb la imatge de la campanya Estima com vulguis per visibilitzar el compromís municipal per la promoció de la igualtat i la no discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua aprovarà demà en la seva sessió ordinària del mes de juny una proposició de suport a aquesta Diada. El Consistori referma el seu compromís per desplegar i fer complir la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Santa Perpètua de Mogoda. També condemna "amb contundència les agressions produïdes al col.lectiu LGTBI, aprofitant per demanar als Partits Polítics una actitud i comportament responsable en totes les seves manifestacions públiques, deixant de banda la crispació i les lluites partidistes en reivindicacions de la pròpia ciutadania. Demanant coherència entre el seu ideari programàtic i el seu recolzament a causes i manifestacions ciutadanes".

 

Foto: Bandera de l'arc de Sant Martí a la Casa de la Vila / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]