hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua revocarà la cessió del terreny on es projectava l’Escola Els Aigüerols a la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un solar situat al carrer de Mossèn Camil Rossell cantonada amb l’avinguda de Santiga que durant molts anys va ser el Camp de Futbol Municipal. El Ple de la Corporació Local preveu tractar aquest punt en la sessió ordinària del mes de maig, que se celebrarà aquesta tarda.

Aquesta decisió arriba després que s’hagi materialitzat la fusió de dos centres de Primària Els Aigüerols i Santiga en un nou Institut Escola que començarà a funcionar el proper curs pel que fa a ESO. L’Ajuntament de Santa Perpètua va fer la cessió del terreny a la Generalitat al novembre de 2006. Gairebé quinze anys després l’Ajuntament el recupera perquè la Generalitat mai va construir l’edifici de l’Escola Els Aigüerols.

El regidor d'Educació, Pere García, ha recordat que al novembre del 2020 la Generalitat va comunicar la seva decisió de no fer l'edifici de l'escola Els Aigüerols i la creació del nou Institut Escola amb la fusió d'aquest centre i de l'Escola Santiga en l'edifici d'aquest últim. García ha confirmat que, un cop s'ha materialitzat l'inici de l'ESO al nou centre, ara l'Ajuntament recuperarà el terreny cedit.

El Consistori ara estudiarà quins són els nous usos que pot donar a aquest terreny. Degut a la manca d’aparcament en la zona de La Creueta i aquesta zona de Centre Vila, l’Ajuntament es planteja la possibilitat d’habilitar una zona d’aparcament. El regidor d’Educació, Pere García, ha matisat que caldrà canviar la qualificació del terreny i estudiar quines són les necessitats ciutadanes per tal de buscar una nova utilitat a l’espai.

García ha apuntat que en un futur Pla d’Inversions Municipal, una de les propostes que pren més relleu és la d’arribar a un compromís amb la Generalitat per construir, en part d’aquest terreny, una residència pública per a la gent gran.


Foto: Terrenys de l'antic camp de futbol de Santa Perpètua que va cedir a la Generalitat per a la contrucció de l'escola / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]