hola

Avui han començat les obres d'implantació de vuit passos de vianants intel·ligents a la ciutat. Aquests passos s'il·luminen quan detecten la presència de persones que creuen la calçada així com el senyal vertical que informa del pas de vianants. Aquesta actuació incrementarà la visibilitat per als conductors dels vehicles millorant així la seguretat del trànsit, segons ha destacat la regidora de Via Pública, Olga Valenzuela, que també ha assenyalat que el vianant s'adonarà que travessa el carrer perquè s'il·lumina el pas.

Les obres comencen avui instal·lant el pas intel·ligent al carrer de Joaquin Blume, davant l'accés de la piscina municipal. Els punts on s'ubicaran aquests passos són també a l'inici de la Rambla i a l'avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer, tots dos al costat de la rotonda del Pont Vell; a la cruïlla del carrer de Genís Sala amb l'avinguda de Barcelona; a la cruïlla de l'avinguda Estela Ibèrica amb el carrer de Ca n'Andal; a l'avinguda de l'Onze de Setembre al costat de la rotonda dels arbres blancs, a la rotonda de la Florida (situada entre el passeig de la Florida i l'avinguda de l'Estela Ibèrica davant del CAP la Florida), i a la rotonda del Miró (entre l'avinguda de l'Onze de Setembre amb el passeig de la Florida). La regidora ha destacat que són els passos que registren més afluència de vianants i ha afegit que la intenció és implantar aquest sistema a altres vies progressivament.

El projecte no tindrà cap cost per l'Ajuntament, ja que figurava com a millora en el plec de licitació de la instal·lació de 1.950 lluminàries de tecnologia led en l'enllumenat públic, que va impulsar la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica i que es va adjudicar els treballs a l'empresa Electricitat Boquet. El manteniment d'aquests passos es portarà a terme amb la mateixa empresa que gestiona l'enllumenat públic i els semàfors.

 

Foto: La intenció és implantar el sistema a altres vies / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]