hola

La companyia d’aigües CASSA ha lliurat aquest dimecres 7 d’abril a la sala de plens de l’Ajuntament els premis del 30è Concurs de Dibuix a Santa Perpètua, que premia les millors obres sobre l’aigua i el medi ambient presentades pels estudiants del municipi. Vera Jiménez, de l’Escola Santa Perpètua, ha rebut el primer premi, una bicicleta de muntanya, mentre que la seva escola ha rebut un val de 150 euros per a material escolar. Aquest premi el van recollir el cap d’estudis de l’escola, Jordi López i la secretària, l’Elena Ozaez. El segon premi, una càmera instantània, s’ho ha emportat la Irina Guillén, mentre que els accèssits, uns altaveus inalàmbrics, han estat per a Irene Morral, Fabiana Isabela Montaño i Berta Bonet. Tot l’alumnat premiat ha estat de l’Escola Santa Perpètua.

A l’acte van assistir l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; el regidor d’Educació, Pere Garcia; la directora de desenvolupament sostenible, Elisabeth Santacruz i el gerent de concessions de la companyia CASSA, Igor Jovanovic. El lliurament de premis es va celebrar complint totes les mesures de prevenció i seguretat de la Covid-19.

Des de CASSA s’ha confirmat que "la participació d’escoles ha estat menor que altres anys, sobretot en el primer trimestre", però que estan "molt satisfets d’haver pogut donar continuïtat als 34 anys ininterromputs d’EDUCASSA, 30 a Santa Perpètua". Jovanovic, a més de felicitar les guanyadores i agrair la col·laboració del Consistori i les escoles, va recordar que malgrat la pandèmia, CASSA estima l’aigua i un dels objectius del programa educatiu és "que els infants coneguin la importància d’aquest bé, que és limitat i que cal protegir i estimar".

Aquesta edició de l'EDUCASSA s'ha realitzat a l'aula de l'escola

El Concurs de Dibuix CASSA és una de les iniciatives de conscienciació ambiental més arrelades en els municipis vallesans on CASSA gestiona el servei municipal d’aigües i que, des de fa 34 anys, es convoca en el marc del programa educatiu de la companyia d’aigües: EDUCASSA. Aquest concurs és el final de l’activitat El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu que l’empresa ofereix als estudiants d’entre 10 i 14 anys. Aquesta activitat es duu a terme a l’EDAR del Riu Ripoll, on l’alumnat coneix el procés de depuració de les aigües i fan una simulació del procés a petita escala al laboratori. Enguany aquest any, a conseqüència de la pandèmia, les activitats s’han adaptat per minimitzar el risc de contagi de coronavirus i s’han fet íntegrament a l’aula de l’escola. En total, segons ha manifestat la companyia CASSA, més de 340 estudiants de la demarcació han participat en aquesta edició.

 

Foto: Tot l'alumnat premiat ha estat de l'Escola Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]