hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració aquest 2 d'abril del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme per visualitzar la realitat, les necessitats i els drets de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA). Durant la jornada, al balcó de l'Ajuntament lluirà un llaç blau i la font del passeig de la Florida s'il·luminarà d'aquest color.

Per la seva part, l'entitat local Espiral Catalunya commemora aquest dia amb el lema "Puc aprendre. Puc treballar". La campanya d'aquest any posa el focus en l'educació i l'ocupació, dos àmbits imprescindibles per la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre autista i per aconseguir que participin de manera efectiva en la societat.
La ciutadania pot unir-se a la campanya fent-se una foto, un vídeo o un gif sostenint o utilitzant una eina o instrument relacionats amb alguna habilitat o capacitat, com per exemple, un pinzell en aquells que gaudeixin de la pintura. Aquestes creacions es poden compartir a les xarxes socials amb els hashtags #DiaMundialAutismo i #PuedoAprenderPuedoTrabajar.

Espiral Catalunya manifesta que "les persones amb TEA tenen dret a accedir a una educació de qualitat que promogui el seu èxit acadèmic i el seu desenvolupament personal". No s'ha d'oblidar que aquesta educació ha de facilitar que les persones amb TEA accedeixin al mercat laboral, posant atenció a les capacitats i necessitats específiques de cadascuna. Segons alguns informes de la Confederación Autismo España, les persones amb TEA conformen el col·lectiu amb discapacitat que té la taxa més elevada d'atur i en el qual es detecta un índex alt d'abandonament escolar en acabar l'Educació Secundària Obligatòria.

 

Foto: La font del passeig de la Florida s'il·luminarà de color blau / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]