hola

La tendència de les taxes de risc de rebrot i de reproducció de la Covid-19 van a l’alça durant els darrers dies. L’Índex de risc de contagi a Santa Perpètua, segons la pàgina oficial dadescovid.cat és de 117 punts i la taxa de reproducció de la malaltia d’1,06. Actualment hi ha un perpetuenc ingressat a centres hospitalaris per coronavirus. Des de l’inici de la pandèmia s’han diagnosticat 1.650 casos al municipi i s’han registrat 49 defuncions. Segons el darrer informe de l’Àrea sanitària Metropolitana Nord amb data 26 de març, el CAP de Santa Perpètua ha registrat en la darrera setmana catorze nous casos positius, un més que a l’anterior setmana quan se’n van notificar tretze.

Davant de la tendència generalitzada que apunta a un increment dels casos i del risc de rebrot del coronavirus, l’alcaldessa de Santa Perpètua ha demanat prudència i responsabilitat a la ciutadania, especialment durant les properes vacances de Setmana Santa. “No podem relaxar-nos, reduïm les interaccions socials i la mobilitat, siguem responsables, cuidem-nos per cuidar”, ha manifestat la primera edil que ha apuntat que “fem-ho també pel personal sanitari, que després de més d’un any combatent la pandèmia està cansat i l’arribada d’una quarta onada seria insuportable”. Isabel Garcia ha recordat que malgrat que portem tres mesos de vacunacions, aquestes van molt lentes i encara estem molt lluny d’una taxa d’immunitat comunitària. A data 26 de març, a Santa Perpètua hi ha 1.778 persones vacunades amb la primera dosi i 947 amb les dues. Aquest divendres es compleixen tres mesos des de l’inici de la vacunació a l’Estat encara que al nostre municipi les primeres persones en ser vacunades ho van ser el 31 de desembre. Durant aquesta setmana, també s’ha iniciat la vacunació de les persones d’entre 60 i 65 anys amb la fórmula d’AstraZeneca. Aquest mes es dona la circumstància que s’ha superat la xifra de perpetuencs que disposen d’una dosi de la vacuna subministrada (1.778) als casos acumulats des de l’inici de la pandèmia (1.650).

La Generalitat de Catalunya ha revisat aquest passat 25 de març les restriccions actuals provocades per la pandèmia i manté les anunciades fa dues setmanes amb l’aixecament del confinament comarcal per a aquelles persones de la mateixa bombolla de convivència que es desplacin a un altre municipi de Catalunya. La Generalitat recorda que cal extremar les precaucions, reduir les trobades socials i no confondre la mobilitat amb la interacció social. La mesura estarà en vigor fins el 9 d’abril.

La Generalitat també va anunciar ahir que les trobades en espais públics a l’exterior es limiten a sis persones i a l’interior, a quatre a excepció de la mateixa bombolla de convivència.


Foto: Es recomana limitar la mobilitat i evitar interaccions socials / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB
15 Abr 2024 17:16 - RedaccióL'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha renovat el Segell Infoparticipa com a reconeixement a [ ... ]

Joventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès
15 Abr 2024 10:06 - RedaccióJoventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès

Avui 15 d'abril s'han obert les inscripcions per participar al Taller Em comprenc, eines per a [ ... ]