hola

Aquest mes han finalitzat les obres del projecte constructiu d'instal·lació de sensors de sobreeiximent i sistemes de retenció de sòlids en tres sobreeixidors situats a la riera de Caldes. L'actuació permetrà retenir els elements sòlids i flotants circulants per la xarxa com les tovalloletes i evitaran que vagin a parar a la riera. Els tres sobreeixidors s'han instal·lat a les sortides de tres col·lectors generals situats a la riera a la confluència del carrer de Mossèn Camil Rossell, al Parc Municipal ( a l'alçada del carrer Prat de la Riba) i a l'aparcament de vehicles de Can Folguera a l’alçada de l'avinguda de Barcelona.

Aquests sistemes de retenció de sòlids permetran que les tovalloletes no acabin distribuïdes per tota la llera o dipositades a la desembocadura del riu Besòs, causant un gran deteriorament de la zona, segons ha recordat la Regidoria de Medi Ambient.

El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, recorda que les tovalloletes han d'anar al contenidor de rebuig i mai al lavabo ni al clavegueram ja que això origina problematiques a les estacions depuradores i comporta que acaben a la llera dels rius i quan venen importants aiguats acaben al mar o a les platges.

Aquesta actuació va ser el projecte més votat per la ciutadania dels pressupostos participatius Proposa i decideix en inversions municipals. Els treballs es van adjudicar a l’empresa Drenatges Urbans del Besòs per un import de 29.178,40 euros.

D'altra banda, aquest 22 de març se celebra el Dia Mundial de l'Aigua, data proposada per la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) a Rio de Janeiro, l'any 1992.El lema d'enguany és #water2me (què és l'aigua per tu) i vol posar èmfasi al valor o al significat que té l'aigua per a cadascú de nosaltres.


Foto: Col·lector ubicat a l'alçada del carrer de Prat de la Riba sota el parc Municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]