hola

El president de Renfe, Isaías Táboas, la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo i l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, han visitat aquest matí les obres de l' estació de la R-8 que es construeix a l'alçada de la Granja Soldevila. El president de Renfe ha explicat que els treballs finalitzaran en unes setmanes però desprès dependrà de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària quan doni el vist-i-plau a tot el projecte i ha expressat que la companyia ha "posat una peça en el projecte de mobilitat i connectivitat" de l'eix de la riera de Caldes que impulsa l'Ajuntament de Santa Perpètua. La visita d'aquest divendres ha coincidit amb la confirmació per part del Comitè Executiu de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que proposarà al Consell d'Administració d'aquest organisme l'aprovació de la denominació de la nova estació proposada per l'Ajuntament: Santa Perpètua de Mogoda Riera de Caldes.

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) de Contratas Vilor SL i Petrucco SA. és l'encarregada de les obres que suposen una inversió d’1.768.135 euros. 

El projecte de la nova estació inclou un nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s’ubicarà el Punt d’Atenció al Viatger, així com màquines d’autovenda i control d’accessos; el pas inferior de connexió entre andanes; el recreixement, la repavimentació i els encaminaments; els sistemes d’informació al viatger; la urbanització d’accessos; ascensors i noves marquesines.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat el treball de Renfe i de les empreses adjudicatàries de la construcció per fer aquesta estació "única" a aquest entorn de la xarxa de rodalies i per "la seva integració paisatgística". L'alcaldessa ha indicat que l'Ajuntament té projecttat la urbanització del Camí de la Granja Soldevila per connectar la nova estació amb la xarxa d'autobusos. També ha recordat que es reclama realitzar un bypass, amb desdoblament a una part del traçat de la R3 per crear una estació intercanviador de la R3 i la R8 en la futura estació Santa Perpètua-Riera de Caldes. D'aquesta manera s'evitaria afectar el barri de la Florida amb el desdoblament de la línia de Vic. Per últim demana nous intercanviadors a la línia R8 amb altres línies de rodalies i l'augment de la freqüència de pas de trens.

La nova estació permetrà arribar a la Universitat Autònoma de Barcelona en cinc minuts i també donarà servei als municipis de l’Eix de la Riera de Caldes que no disposen de servei ferroviari. La línia de rodalies R8 va entrar en funcionament el mes de juny de 2011 i connecta el Baix Llobregat amb el Vallès i presta servei a les estacions de Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola Universitat, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers-Centre.

Isabel Garcia ha expressat que la nova estació “és un projecte estratègic per a l’entorn de la riera de Caldes" que compta amb més de 87.000 habitants, s’hi localitzen 42.000 llocs de treball i 32 polígons d’activitat econòmica amb més de 1.000 empreses industrials.

Pla de Rodalies

Renfe ha informat que aquesta estació complementa altres actuacions emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El Pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

Reivindicació històrica

Santa Perpètua fa anys que reclama l’estació i l’entrada en funcionament del servei de la R8 al pas pel nostre municipi i així s’ha manifestat en diverses ocasions la ciutadania i l’Ajuntament. Així mateix va liderar la reclamació de la conversió en línia de passatgers el ramal Mollet-El Papiol, abans només en servei per a mercaderies.

La Corporació ha aprovat en diverses ocasions proposicions en aquest sentit i ha instat al Ministeri de Foment a que acceleri les gestions per iniciar la construcció de la nova estació. El consistori considera aquest projecte una actuació estratègica per millorar la mobilitat al municipi. La línia R8 (Martorell-Granollers) va entrar en servei el 26 de juny de 2011.


Foto: L'alcaldessa i el president de Renfe durant la visita a l'estació / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]