hola

Les alcaldies de Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa s'han reunit aquest migdia per tractar temes relacionats amb la xarxa ferroviària de la comarca. La trobada ha estat a petició del Consistori perpetuenc, que ha presentat la seva proposta de creació d'un bypass entre les línies ferroviàries R3 i R8 al seu pas per Santa Perpètua.

“El desenvolupament de tot el potencial de la R8, la única línia transversal de país, és una oportunitat per als vallesos i per al transport públic ferroviari”, ha exposat l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que ha informat de la proposta perpetuenca de construcció d'intercanviadors ferroviaris de la R8 amb la línia R4 a Barberà del Vallès, i altres dos a Sant Cugat i Rubí, respectivament, per enllaçar amb les línies S1 i S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Els intercanviadors ferroviaris significarien unes inversions relativament petites, però amb un enorme benefici social i ambiental pel conjunt de la ciutadania dels dos vallesos”, ha manifestat Isabel Garcia que ha afegit que “sense dubte, contribuiríem a aconseguir una mobilitat més sostenible i a lluitar decididament contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica”.

Per la seva part, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha mostrat el seu suport a les propostes presentades i ha proposat traslladar la proposta al Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental per establir una estratègia conjunta entre les administracions locals del territori per tal de coordinar-se i treballar plegats en els temes que afecten al territori.

La trobada s'emmarca en la ronda de contactes amb autoritats del transport públic, entitats i ajuntaments que està duent a terme l'alcaldessa de Santa Perpètua per donar a conèixer la proposta local de millora de la xarxa ferroviària i de transport públic al municipi i al territori.


Foto: Imatge d'arxiu de les obres de l'estació de la R8 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]